Lin 13.10.2022 10:09 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

@constanze
K té paní z Gorlovky můj osobní názor:
Řekla ti to tak, protože jsi ze "západu" a podle médií je "západ" při USA a proti Rusku. Tak ti přece nebude Rusy chválit - bůhví, kdo jsi, zda bys třeba její chválu na Rusy nepředala "do vyšších míst".
Netvrdím, že je to tak - jen si to myslím, že ti to paní takto líčila pouze ze strachu. Proto i to líčení jejího "původu" = abys neměla pochyby, že paní "nemá s Rusy a Ruskem co do činění".
Myslím si, že kdyby paní byla tak "zapálenou Ukrajinkou" - už by dávno z oblasti zmizela. Gorlovka je pod palbou už od r. 2014 a probíhaly tam dost těžké boje.
A s tou nenávistí obecně je problém nejen na UA. Stačí se podívat tady.
Ta nenávist je také uměle vytvořená a vytvářená. Někdy jsou základy položené hluboko v čase, někde jsou to události poměrně nedávné. V naší zemi je nenávist k Rusům založená na r. 1968 - a jelikož to stále oprašují a přiživují, jsou tou nenávistí postiženy i mladé ročníky, které nic z toho nezažily. Na UA je to složitější, tam něco pramení z dob banderovců, něco je živené až po rozpadu SSSR. Většinou "příběhy", jak UA musela "živit" celý SSSR ( a podobnými "příběhy" jsou živeni i Slováci vůči Čechům). Někdo na to skáče - někdo ne. Ale vždy je to schopné vyvolat konflikt " z ničeho nic". Je to osvědčená technologie - nic nového. Hloupé je, že pak si lidé už těžko vzpomínají na kořeny té nenávisti = kde a proč to vzniklo, kdo tehdy byl či nebyl v právu.
Někde je nenávist založená na křivdě a násilí - jako třeba Srbové a Albánci (nepíšu kosovští Albánci, protože žádný takový národ není). To pak stačí "škrtnout sirkou" = pár slov, jedna událost - a na světě je vážný a horký konflikt. A takových míst po světě je..
Nemusíš se tedy pro cizí nenávist trápit. Úplně stačí, že ji necítíš ty a že neskáčeš na ty různé fígle, které se k jejímu vyvolávání používají.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.