Ogar Valach 13.10.2022 12:24 Zobraziť v diskusii

Re: K imitačně-provokační činnosti

@Petr.D. povedal/-a:
Urážení a ponižování vám jde skvěle, sám jste ale naprostý hlupák. Neumíte ani přepsat text a ani nevíte, hlupáku, jak se píše de facto atd.

"Ano, ten termín globální prediktor, tak někdo to používa v tom smyslu, že to je jako nějaká mystika, nebo to... To vůbec ne. To vzniklo na rusk... Na universitě v Petrohradě a je to matematická metoda. Bylo to na kybernetici... Jsou to prostě matematické modely jak fungují sociální makrosystémy." (0:37:01 - 0:37:22)

"Že je tady jako globální prediktor, že tu planetu jako celek... A to jsou de facto ty nadnárodní korporace a banky." (0:37:39 - 0:37:45)

Prepis som urobil sám. Dúfam, že dostatočne presne, aby si mi niečo nevyčítal. Je toto, podľa teba, definícia globálneho prediktora? Ak áno, naštuduj si nejakú hrubú knihu, lebo si zjavne žiadnu nečítal, alebo si ju nepochopil. To po prvé.

Po druhé, Počtár prepísal to, čo Vítová povedala, a ona to povedala, v relácii na Rádiu Bohemia, a tam jednoznačne kecala. Každý si to video môže pustiť. Možno pojem chápe, ale vysvetlila ho veľmi nešťastne.

Po tretie, ak sa nejedná o imitačne-provokačnú činnosť z jej strany, čo sa podľa mňa nejedná, mala by lepšie zapracovať na svojom chápaní a spôsobe vysvetľovania.

Po štvrté, argumentuješ tu nejakým článkom, prečo si nepridal odkaz naň? V tom, čo si citoval, vôbec nie je vysvetlený pojem globálny prediktor, čo potvrdzuje slová Počtára, že Vítová o problematike nevie dostatok, ale cíti sa tento pojem vysvetľovať. Ja s tým problém nemám. Sám často vysvetľujem veci, ktoré sa ešte len snažím pochopiť, a vtedy tiež tápem ako Vítová. Ako som už napísal, nepovažujem ju za provokatérku, ale tvoje výhrady skôr dávajú za pravdu Počtárovi.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.