Rusofil 13.10.2022 15:04 Zobraziť v diskusii

Re: Rozdelenie Československa

@jpavel povedal/-a:
dobrý den, jsem tu jako "čtenář" již více než rok, možná dva... zatím jsem nepsal. rád bych ale ale ogar tedy píše, že "trepeme nesmysly", že jsme zkrátka my češi "nedopláceli". jinými slovy, že jsme slovensko "nedotovali". jsem v podstatě schopen připustit a uvědomit si, že postupně se rozdíl stíral, protože ty nové na slovensku postavené fabriky skutečně přispívaly do národního důchodu, ale těžko koušu to, že slováci dnes již vůbec nepřipouští podíl čechů na rozvoji své krajiny.

Je zajímavé, že právě toto téma tě posunulo k tomu, že ses ze čtenáře stal přispěvatelem. Ale to jen na okraj.
Ne všechny výhody jsou v penězích, tedy investicích, jak se vyjádřil Ogar.
Aby Česko mohlo mít nějakou váhu po odtrhnutí se od R-U, potřebovalo určitý počet neněmeckých obyvatel. Slovensko a pak i Zakarpatská Rus, Česku tento požadavek vykrylo.
No a o tom, proč byl v Čechách průmysl na takové úrovni, na jaké byl je nám též známo. Postaral se o to GP, který potřeboval pro Hitlera zázemí pro výrobu zbraní.
Jak to funguje, to vidíme dnes, když je vydán povel k zániku průmyslu v Evropě, tak zájmy, nezájmy, elita na úkolu usilovně pracuje. Tak to bylo i za první republiky. Byl pokyn vyzbrojit Hitlera a tehdejší "EU" to prostě jen splnila.
Kasat se tady, že Česko bylo bohatší, je pyšnit se cizím peřím. Český průmysl byl vybudován s pomocí peněz (zlata) Legiobanky, které bylo ukradeno legionáři Rusům.
O tom, že jaksi příhodně byl zabit Štefánik, ani nemluvě. Proč by měli být na smetišti dva kohouti, kteří rozdělují zdroje?
Protože k industrializaci Slovenska došlo až po II.sv. válce. Do té doby se na Slovensku investovalo minimálně. Takže Slováci by měli být primárně "vděčni" komunistům a ne vládám z první republiky.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.