dasa 13.10.2022 15:05 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

US plukovník: Na Ukrajině nastal bod zlomu

. . . U většiny ruských pozemních sil na Ukrajině jsme nikdy neviděli více než 20 procent.
A mnoho z pravidelných pozemních sil bylo také postupně stahováno po prvních čtyřech měsících poté, co byla ukrajinská armáda, kterou jsme několik let budovali, z velké části zničena.

To, co na Ukrajině v tuto chvíli stále existuje, je směs různých dobrovolníků, milice, některé spojenecké síly jako Čečenci, kubánští a kozáčtí dobrovolníci, kteří se ukázali jako velmi dobří bojovníci,
plus žoldnéřské jednotky Wagner, které se také ukázaly jako velmi účinné v pozemních bojích.
Ale skutečná ruská armáda se svými pravidelnými silami se z velké části stáhla. Vlastně jsem si myslel, že se vrátí na konci srpna, ale očividně padlo rozhodnutí, že ne. Podle mého názoru se v současné době v Kremlu děje to, že Putin a jeho poradci si uvědomují, že není šance tento konflikt ukončit jednáním. Pravděpodobně se ale této naděje držel i v dubnu, kdy jsme s Londýnem zakázali Zelenskému přijímat jakékoli kompromisy, jako je neutralita.

Nyní máme co do činění s jiným Ruskem. Teď jsme viděli, jak ve třech vlnách zasáhlo 202 raket různé cíle po celé Ukrajině. To je něco, co mohli dělat celou dobu. Mají své přesně naváděné zbraně stejně jako my. Tentokrát však nezasáhli jen takzvanou kritickou infrastrukturu, ale také ústředí tajné služby, organizace, která je notoricky zaneprázdněna zabíjením lidí a jejich nucením k nepřátelské palbě se zbraní v ruce a zapojováním se do získávání střelných zbraní, stejně jako analytická centra, ukazující, že bez jejich vědomí se nikde na Ukrajině nic neděje. Myslím, že jsme trochu ochutnali, co nás čeká na podzim. Předpovídám, že jakmile zem zamrzne, dojde k rozsáhlým ruským pozemním ofenzívám.
Stane se to, co většina z nás na začátku války skutečně očekávala:
maximální úsilí o úplné zničení ukrajinských sil. . .
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/us-plukovnik-na-ukrajine-nastal-bod-zlomu/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.