Zora 16.10.2022 08:53 Zobraziť v diskusii

Re: Streľba na Zámockej

Sudkyňa v otvorenom liste Čaputovej: Vrazili ste dýku do fungovania právneho štátu!

Známa predstaviteľka justície, sudkyňa Krajského súdu v Bratislave a členka Súdnej rady SR Dana Jelínková Dudzíková sa vyjadrila k výzve Zuzany Čaputovej, aby „justičné orgány začali konať,“ ktorú zverejnila tento týždeň na sociálnej sieti. Stalo sa tak bezprostredne po dvojnásobnej vražde na Zámockej ulici v Bratislave.

Jelínková Dudzíková v reakci na jeho obsah prezidentke v rovnaký deň, teda 13. októbra, odkázala toto: „Vašim dnešným statusom na Vašom facebookovom konte ste našli vinníkov tragédie, ktorá otriasla celým Slovenskom, aj medzi sudcami a prokurátormi. Mohli by ste prosím byť konkrétnejšia? Výrok rozsudku bez odôvodnenia je ukážkou svojvôle a tú si v našej spoločnosti nemôžeme dovoliť. A Váš výrok je vážnym obvinením, ktorý si žiada vysvetlenie. S poľutovaním musím konštatovať, že Vašimi hodnotiacimi úsudkami zovšeobecňujúceho charakteru z dnešného dňa ste vrazili dýku do fungovania právneho štátu. Úmysel Vašich vyjadrení si nedovolím hodnotiť verejne."

Dana Jelínková Dudzíková na záver otvoreného listu hlave štátu odkázala: „Veľmi zdvorilo Vás prosím, nie ako občan a fyzická osoba, ale ako predstaviteľ súdnej moci, aby ste vážili slová a nerozdúchavali vášne. Pokiaľ neviete spoločnosti pomôcť inak ako statusom o Vašom hneve, prosím radšej zvážte realizáciu slobody prejavu. Hnevom sa proti nenávisti nebojuje.“

https://ereport.sk/sudkyna-v-otvorenom-liste-caputovej-vrazili-ste-dyku-do-fungovania-pravneho-statu/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.