Lin 16.10.2022 10:32 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Včera se (opět) stala v Rusku tragédie a to na cvičišti v Belgorodské oblasti. Dva Tádžikové tam postříleli 11 branců a dalších 15 zranili. Zprávu jste zcela určitě našli v dnešních masmédiích.
Já přináším zajímavý pohled od ruského válečného zpravodaje Dmitrije Strešina.
Ten si myslí, že je na čase, aby Rusko přehodnotilo svou migrační politiku, která se ve většině nachází ve stavu z dob SSSR. A to dneska už nelze, protože země bývalého SSSR jsou dneska někde zcela jinde a ne vždy jsou k RF přátelsky nakloněné. Rusko žije v nebezpečné iluzi a ta se právě v takto těžkých časech začíná projevovat. Nelze stavět na tom, že motivem nezaměstnaných mužů z bývalé země SSSR bude vždy "radostný boj za ruský svět". A nepřímým důkazem budiž i vyjádření tádžického prezidenta na nedávném summitu v Astaně:
"Prosím, nechovejte se k zemím Střední Asie jako bývalý SSSR.

A co se na polygonu stalo? Dva Tádžikové byli vlastně sebevražednými atentátníky a svůj teroristický čin spáchali "na pokyn". Chlapci se prý drželi odděleně od ostatních, byli tišší a pořád se modlili. Strešin uvádí, že právě toto je průvodní znak muslimských sebevražedných atentátníků (má dost zkušeností z různých konfliktů v různých částech světa). Pak nejspíše přišla SMS - a oni "šli na to".
Jeden chlapec byl zlikvidován vojenským instruktorem, druhého zlikvidovali vojáci speciální jednotky, která se na polygonu také cvičila.
https://rusvesna.su/news/166590456
Pozn: Branci byli dobrovolníky - nikoliv mobilizovaní z RF.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.