Modi 17.10.2022 21:17 Zobraziť v diskusii

Re: Michail Veličko - O vzťahu KSB ku Koránu a o vnímaní kvality života

@Kancelar povedal/-a:

@Modi povedal/-a:
Myslím, že táto časť je zo všetkých najlepšia. Stručne vyjadril pointu celej ich analýzy "svätých písem". VP ZSSR prišli analýzou judaizmu, kresťanstva a islamu k tomu, že existuje vlastne len Jediný Zákon, ktorý kedysi ohlasovali už Mohamed, Ježiš, Mojžiš a pravdepodobne už Achnaton, a bol ohlasovaný opakovane preto, lebo vtedajšie "elity" ho vždy prekrútili.
A celý tento Jediný Zákon možno zhrnúť do jednej rady, prikázania: žiť prísne podľa svedomia a v neustálom dialógu s Bohom. Nič viac!

Nedavno som cital tuto knihu https://torden.sk/produkt/psi-vojny-zapad-a-vychod-historia-vojenskeho-vyuzivania-extrasenzoriky/

Bolo v nej opisane, ze tym, ze tych ludi spiritualne vycvicili, tak zaroven s tym prisla aj ich zmena osobnosti a moralky. Ako z hrubych a neomalenych odvedencov ci vojakov pred koncom sluzby sa stala sorta ludi, ktora filozofovala, pisala basne a stali sa z nich daleko slusnejsi ludia. Takze my ako ludia vieme spiritualne a moralne pozdvihnut cloveka, vsetko je len vo vychove a vzdelavani. Zaujimave tam bolo pre mna to, ze ten posun v moralke a svedomi prisiel nie cielene, na ten sa nezameriavali, ale spolu s tym ako ich spiritualne cvicili. Samo sebou.

Tiež som čítal tú knihu a osobne si myslím, že ten efekt bol pravdepodobne spôsobený individuálnou alebo kolektívnou charizmou samotných učiteľov. Skrátka to dobré, tie ľudské hodnoty a talenty, ktoré boli v učiteľoch sa správnym prístupom preniesli aj na žiakov. Čítal som si aj básne od Ratnikova, nebola to žiadna vysoká poézia, ale bolo to úprimné a bolo v tom cítiť zápal, nadšenie.

Ide o to, že ak si predstavím iných učiteľov extrasenzoriky s nižšími morálnymi hodnotami a cieľmi, tak neverím tomu, že aj pod ich vedením by sa žiaci stávali lepšími ľuďmi, tvorcami a básnikmi. Duch dáva a inšpiruje druhých z toho, čo sám má a čím je.

Inak, tá kniha je veľmi zaujímavá.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.