Kaktus 18.10.2022 15:17 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Občas, když se nad tím vším zamýšlím, přijde mi na mysl toto

Nejsem fanouškem moderní kinomatografie a tím méně Márvelovek, ale zjišťuji, že když pomineme komerční stránku, efekty a všechny takové konzumentské pozlátka, tak zbude oholená myšlenka zabývající se tendencemi globálního řízení nebo v tomto případě pohled na evoluci, účel vesmíru, planet, na strážné anděly...

Někde již dříve zazněla myšlenka, že aby elita elit (řekněme GP) zůstal s čistým štítem, využívá toto aby ozřejmil své plány lidem, případně tímto navrhl další směřování. Mohl by třeba GP takto ,,ozřejmit'' (či překroutit) účel bytí a vyjevit jej lidem - tudíž nemůže být nařčen, že by něco zatajil.

Co mě v odkaze zaujalo - vesmír je tvořen konstantním tokem a přeměnou energie (což je). Konec jednoho života (existence) je začátkem jiného (jiné). Každá planeta má své predátory - proto aby se mohl vyvíjet inteligentní život (rozumím tomu tak, že v ideálním prostředí, kde mám všeho dost a nemusím nic řešit zakrním). Zdrojem energie ve vesmíru jsou planety a jejich inteligentní život (chápu spíše jako energii biopole a ostatní ,,jemnohmotné'' energie, než jako třeba energii elektrickou - ale i to se zřejmě počítá). Planeta slouží jako ,,děloha'' pro nového celestiála (což je označení ,,inženýrů'' jež se zabývají tvorbou vesmírných objektů a vyhodnocováním). Zrození takové bytosti trvá milion let. Ke svému zrození potřebuje energii tvořenou inteligentním životem na planetě - životní forma, která nesplní nároky (není schopna vytvořit dostatečně inteligentní život) je odstraněna a začíná se s novou evolucí (např. dinosuaři). Lidská civilizace produkuje dostatek energie ke zrození celestiála - spojilo se mi to s úrovní nadspotřeby jež zahlcuje svět - naprosto zbytečná konzumní produkce všeho možného, hlavně do nekonečna expandovat. atp..

No dají se na to dobře napasovat probíhající globální procesy i nevyjasněná lidská historie - nechci tvrdit, že to takto je, jen když si zachovám otevřenou mysl - jak se říká na každém šprochu pravdy trochu.


ZA b) Napadá mě otázka - Jaký je účel lidstva? Jak dlouho můžeme obývat zemi? Jinak řečeno - Slunce za určitý (stovky milionů / miliardy let) čas způsobí, že země bude neobyvatelná, má se tedy lidstvo přesídlit jinam, případně provést evoluci pod svým vedením na jiné planetě a objevit se tak třeba na nástěnných freskách tamnějších nově vznikajících civilizací? (Stejně jako to bylo na té naši).

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.