dum 18.10.2022 16:41 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

@Lena povedal/-a:

@openeyes povedal/-a:

Lena povedal/-a: e jsem ateistka neznamená, že si nevyslechnu jiné světonázory a nezamyslím se nad tím

Už z čias Descartesa tu máme taký problém, že pokiaľ uznávame, že je všetko tvorené len hmotou (t.j ignorujeme aj kvantovú fyziku, ktorá sa na svet častíc pozerá duálne - ako na hmotu aj ako na energiu/vlnenie), tak ako je potom realizované spojenie tela a nehmotného vedomia?

Máte na mysli okazionalismus? jako že spojení je možné pouze za pomocí Boha? Není možné aby na sebe "tělesa" působila bez Boha? Dám takový primitivní dotaz. Pokud máte prázdný žaludek, je do mozku - vědomí, vyslán signál, že máte hlad. Pokud vám žaludek lékaři odstraní, tak mozek nedostane žádný signál, i kdybyste měl hladem zemřít.

Najvyššou kvalitou v stvorení je vedomá myseľ, uvedomujúca si samého seba- duch. Duša (psychika, emócie) sú identity ducha, jestvuje aj pravá aj falošná "inžiniermi" vyfabrikovaná identita. Mozog s nervovými dráhami do každého orgánu a telo sú nástrojom ducha a duše na prejavenie sa a konanie procesu v určitom prostredí. Duch- pravá myseľ obsahuje okrem vedomia, sebauvedomenia, slobody voľby a vôle aj energiu života. V týchto atribútoch sa Boh nachádza ako vo svojom, energia života vyviera priamo s Boha. Duch nie je smrteľný. Pokiaľ sa žalúdok odstráni tak duch a duša sa v tom prostredí nemôžu prejaviť prijímaním potravy pre telo cez tento nástroj.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.