Ogar Valach 19.10.2022 12:17 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

ban povedal/-a: No, ogare, úkolování a popírání bez předložení relevantních argumentů ti jde skvěle.

Vidím, že nie si veľmi bystrý. Tá údajná úloha, ktorú som ti dal, slúžila na poukázanie, že nedokážeš dokázať vôbec nič. Nebola to výzva k dokazovaniu, aj keď si sa toho chytil. Prišiel si s nejakými primitívnymi "dôkazmi", ktoré sú postavené na vode. Vlastne na tom, že si niekto stanovil nejaké podmienky a v rámci nich niečo akože dokázal. Lenže nedokázal, že tie podmienky, v rámci ktorých niečo dokazuje, sú relevantné. Stačí zmeniť predpoklad a hneď je všetko inak. Obyčajná úvaha, že náš vesmír je len hologram, zrazu všetko naruší a domček z kariet sa zrúti. Nehovoriac o ďalších pohľadoch na vec. Materialistom to možno stačí, mne nie. Dohadovať sa nemá zmysel, pretože my si jednoducho nemôžeme rozumieť. Na prvej, svetonázorovej priorite sme si úplne vzdialení.

ban povedal/-a: Na druhou stranu, víme o ní, snad s výjimkou ogara, prd.

Som rád, že si uznal, že o hmote nevieš nič, takže ju tým pádom nedokážeš dokázať.

ban povedal/-a: Neexistenci Stvořitele ti dokazovat nebudu, protože nedokáži snést důkaz neexistence energie-tedy stvořitele. To snad jindy a v jiné dimenzi, až se tam jednou potkáme.

Znovu si ukázal, že si nepochopil údajnú výzvu na dokazovanie. Neexistencia Stvoriteľa sa nedá dokázať rovnako, ako sa nedá dokázať jeho existencia. Nechápeš, že tá výzva bola v skutočnosti poukázaním na tento fakt? A ty sa toho chytáš, pretože si materialista, a ako taký potrebuješ na všetko "dôkaz", samozrejme podľa podmienok, ktoré ste si vy, materialisti, sami stanovili? Alebo ako to je? V rámci týchto pravidiel sa dokážete dostať len po určitú úroveň poznania a iná vám zostane nadlho uzatvorená. Je to vaše rozhodnutie. V tomto ste veľmi podobní veriacim rôznych náboženstiev. Nevadí. S vami sa dá aspoň diskutovať, v zásade nie ste nebezpeční, obmedzujete iba samých seba. To sa o isramistoch nedá povedať. S materialistami ani ateistami nemám problém. V diskusii nevidím význam. Nechajme to tak a zhodnime sa, že sa nezhodneme.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.