Ogar Valach 19.10.2022 12:38 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

Kancelar povedal/-a: Poslanci mali plné ústa solidarity a pomoci. Inštitútu partnerského spolužitia však dali stopku

Chvála Bohu. Ako povedal Igor Matovič, dve tretiny Slovákov sú konzervatívne. Magorič podporoval aj referendum o rodine [Wikipédia] v roku 2015.

Referendum obsahovalo tri otázky:

  1. „Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“ Za hlasovalo 94,50%.
  2. „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“ Za hlasovalo 92,43%.
  3. „Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ Za hlasovalo 90,32%.

Štvrtá otázka: „Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré sú právnymi normami k 1. marcu 2014 priznané iba manželstvu a manželom – najmä uznanie, registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča?“ nebola uznaná Ústavným súdom Slovenskej.

Účast 21,41%. Aby bolo referendum platné, bolo potrebných viac ako 50%.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.