Lin 19.10.2022 17:30 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

Včerejší vyjádření generála Surovikina o "obtížných rozhodnutích" publikovala i naše masmédia. Rozumějí mu však jen někteří. Dle ruských komentátorů to znamená, že se chystá velká bitva o Chersonskou oblast. A opravdu - dle dnešních zpráv tomu vše nasvědčuje.
Ukři soustřeďují veškeré síly - jak lidské, tak technické (v záloze prý mají i flotilu dronů), útočí na každé místo, které jim natovci vyhodnotili jako slabé.
Ruská strana evakuuje celý Cherson a přilehlé oblasti. Organizovaně. Lidé jsou přemisťovaní na druhý břeh řeky Dněpr a pak jsou rozváženi do více ruských oblastí, včetně Krymské. Přepravují se na lodích i v autobusech. Zde reportáž s videem:
https://politikus.info/v-rossii/147583-ocheredi-v-hersone-lyudi-perebirayutsya-na-drugoy-bereg-dnepra-iz-za-obstrelov.html
Dále dnes Putin vyhlásil regiony s vyhlášeným válečným stavem (военное положение). Co to hlavně znamená? Organizuje se domobrana a její velitelství, platí zákaz vycházení, vstup do regionu je omezený a podmíněný kontrolami dokladů, omezený vjezd vozidel a jejich důsledná kontrola, posiluje se ochrana vojenských i důležitých civilních objektů - aj.:
https://www.kp.ru/daily/27460/4664604/?utm_source=smi2
No a jak tak jdou řeči, město Cherson se možná stane ruskou pevností, za kterou by se natovci už neměli dostat.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.