Kaktus 20.10.2022 08:56 Zobraziť v diskusii

Re: Zpravy z Polska

Brusel zmrazil 75 miliard eur pro Varšavu – a opět za to může Kreml

Brusel pozastaví téměř veškeré financování pro Polsko, dokud Varšava, zastoupená vládní stranou Právo a spravedlnost, neprovede reformu soudnictví. Uvedl to polský politik, místopředseda Výboru pro regionální rozvoj v Evropském parlamentu Krzysztof Hetman.

Brusel zmrazil pro Varšavu nikoli 36 miliard eur (24 miliard eur v dotacích a 12 miliard eur v úvěrech na oživení ekonomiky po pandemii koronaviru), jak Varšava dříve informovala, ale přes 75 miliard eur ve formě dotací v rozpočtu na rok 2021 -2027. Tuto Rzeczpospolitu oznámil polský europoslanec Krzysztof Hetman.

„Polské regiony nedostanou miliardy na investice, protože vláda nechce splnit podmínky EU. Myslím, že o tom ještě nevědí. Doposud byla diskuse zaměřena na KPO (Krajowy Plan Odbudowy / National Recovery Plan. - EADaily ), ale když podepíší regionální programy, pochopí, v čem je problém, “

Noviny objasňují, že pokud Evropská komise zpozdí výplatu proplacení investic v regionech, mnoho z programů již plánovaných místními úřady – například tepelná modernizace budov – nebude realizováno.

„Opravdu to vypadá jako písmo napsané v azbuce. Proti vaší zemi a proti občanům, “ komentoval to z Občanské platformy Grzegorz Schetyna , opoziční politik z Varšavy .
To znamená, že za to může opět Kreml.

https://eadaily.com/ru/news/2022/10/17/ ... ml-vinovat


Ten hlod o Kremlu, co si tam autor přidal je zcela mimo.

Je vidět, jak členství v EU postupně přestává sypat - zejména těm co sní vedli svůj nanajský boj. Kdy už ta ,,Evropa'' od Německa na východ pochopí, že ji v EU nikdo nechce? Trojmoří sice může územně vytvořit, ale energeticky bude zajištěno až v momentě dostatečné konformity s RF.

Z těch 75 miliard se dá třeba celkem dobře platit Muskovi za Starlink a na nějakou další chvilku podpořit iluzi EU.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.