Lin 20.10.2022 17:31 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

@dasa
Moc děkuji za překlad, protože tento rozhovor pokládám za důležitý.
Jen maličké upozornění: na 1.05 je přeloženo "divadelní obrana", což je špatně, protože Surovikin říká "teritoriální obrana" - po našem také domobrana.
Jinak - Surovikin tam řekl všechno důležité pro chápání situace. Zde je jasně vidět pravdivost tvrzení, že "USA budou bojovat s Ruskem do posledního Ukrajince". Tak to přesně vypadá. A Rusko nemůže mít vedle sebe souseda, který je "nesvéprávný" (= koho řídí cizí nepřátelská mocnost) a který bezmyšlenkovitě vykonává rozkazy. Ať si UA jde za "hlasem srdce" - ale ať Rusku neškodí.

Dneska jsem četla zprávu, jaké zděšení na UA v kruzích chunty zavládlo, když se republikánský kandidát do senátu USA rozpovídal. Volby budou už v listopadu, takže UA má dost důvodů k obavám.
Republikáni, kteří mají velké šance ovládnout kongres, nebudou v žádném případě podporovat UA.
Chtějí dávat do pořádku věci doma a snažit se usnadnit život vlastním lidem. Kandidát vyloženě řekl, že pokud máte doma takovou drahotu a na ulicích drogy a bezdomovce - pak vás nějaká UA vůbec nezajímá.
Osobně si myslím, že UA nezajímá fakt nikoho - dokonce ani tu EU (možná krom fijalového neštěstí). Chunta si za nahrabané peníze uteče do zahraničí a obyčejní lidé si slíznou všechnu bídu a neštěstí.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.