Počtář 21.10.2022 09:57 Zobraziť v diskusii

Re: Sám sebe lekárom

Rusofil povedal/-a: Dokonce již není k dostání ani penicilin.

Tady bych byl opatrný. Počítám, že se prestituti snaží vyvolat dojem, že nejsou ŽÁDNÁ antibiotika. Zaznamenal jsem následující zprávy na těchto "důvěryhodných" a "veřejnoprávních" médiích.

"Chybí další lék. Lékárny nemají základní antibiotikum"
18.10.2022
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-chybi-dalsi-lek-lekarny-nemaji-zakladni-antibiotikum-217154
Ovšem v textu článku se ukazuje, že "chybí základní penicilin" ~ "Penicilin proto lékaři teď musí nahrazovat jinými druhy antibiotik. „Těch je na trhu poměrně široká škála,“ uklidňuje Aleš Krebs v rozhovoru pro SZ Byznys. „K masivním výpadkům všech antibiotik by nemělo dojít,“ odhaduje."

"Došly léky na horečku, oční kapky, penicilin. To poslední je problém, varují lékaři"
20.10.2022
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-penicilin-chybi-muze-pribyvat-odolnych-bakterii-obavaji-se-lekari-217262
Ovšem v textu článku se ukazuje, že "Po dětských lécích na horečku nebo očních kapkách hlásí výpadek v dodávkách na český trh i základní antibiotikum penicilin – konkrétně látka fenoxymethylpenicillin." a "„Domnívám se, že aktuální výpadek fenoxymethylpenicillinu se může podílet na dalším zhoršení kvality preskripce antibiotik právě ve smyslu častějšího předpisu širokospektrých antibiotik namísto penicilinu s úzkým spektrem účinku, který má nejméně nežádoucích účinků a také prakticky nevede ke vzniku rezistence,“ popsala pro Seznam Zprávy."

"V Česku chybí penicilin. „Koncem listopadu by měl být opět k dispozici," říká lékařka"
19.10.2022
https://radiozurnal.rozhlas.cz/v-cesku-chybi-penicilin-koncem-listopadu-mel-byt-opet-k-dispozici-rika-lekarka-8850912
Ovšem v textu článku se ukazuje, že "Pokud jste šli v posledních dnech ke svému praktickému lékaři s angínou, tak vám už možná nemohl předepsat základní penicilin. Ten totiž v mnohých českých lékárnách chybí. Podle České lékárnické komory jsou důvodem problémy ve výrobě. „Musíme teď předepisovat méně vhodná antibiotika," říká členka sdružení praktických lékařů Ludmila Bezdíčková."

"V lékárnách chybí penicilin. Alternativy jsou dražší a nemusí být vždy vhodné"
18.10.2022
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/473906-v-lekarnach-chybi-penicilin-alternativy-jsou-drazsi-a-nemusi-byt-vzdy-vhodne?campaignsrc=tn_clipboard
Ovšem v textu článku se ukazuje, že "Výpadek základního penicilinu eviduje ve své databázi i Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). "Situace je problematická především u léků s léčivou látkou fenoxymethylpenicilin, došlo totiž k výpadkům u většiny těchto léčivých přípravků, a to nejčastěji kvůli problémům ve výrobě, z kapacitních a distribučních důvodů, ale i vzhledem k vyprodání zásob kvůli výpadkům konkurenčních léčivých přípravků," vysvětlila mluvčí SÚKLu Klára Brunclíková."

A podobně ještě bakaloviny a ČT, už linkovat nebudu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.