Lavazza 21.10.2022 13:31 Zobraziť v diskusii

Re: Domáca lekárnička

rigana zverejnil(a) 31. 3. 2022 o 13:10
Vitamin C - jak užívat vyšší či vysoké dávky a ochránit ledviny.

Dám sem odkaz na článek Jardy Zajíčka, kde uveřejnil správný postup při užívání vitaminu C.
Věnujte pozornost větám v červeně podbarveném odstavci na straně č.1!
Tam sděluje případné kontraindikace a možnosti ovlivnění při laborator.vyšetření.
Apeluje na nezbytnost doplňování vitamínů (zejm. B9, B6, B12, E) a minerálů (zinek, hořčík, vápník). B6 a hořčík je nezbytný kvůli ochraně před tvorbou ledvinových kamenů, ostatní kvůli efektu působení.

Na straně č.2 je uveden postup (2 díly C + 1 díl jedlá soda+rajčata). Rajčat spařit a oloupat, aby nebyl výsledný aspik se slupkami. Dá se mixovat s mrkví, různým ovocem, listovou zeleninou (domácí).

rigana zverejnil(a) 31. 3. 2022 o 13:11
Odkaz na recept:

http://www.zdravi-az.cz/doc/R04-62-64-Hledate_elixir_mladi.pdf

Kancelar zverejnil(a) 31. 3. 2022 o 13:52

Doporucujem doma drzat infralampu a antihistaminika. Ak vam prechladnu dutiny, tak toto bolehlav s tym spojeny vylieci za 5 minut. Bolest je to ukrutna a klasicke tabletky malokedy zaberu (panadol,ibalgin,algesin), aspon teda u mna.

Lavazza zverejnil(a) 31. 3. 2022 o 17:12
Ak vam prechladnu dutiny, tak toto bolehlav s tym spojeny vylieci za 5 minut.

No dutiny, oni len tak neprechladnú však? Mňa toto trápievalo a potom som vyhodila zo stravy všetko kravské mlieko. Ja som samotné mlieko ako dospelá nekonzumovala, syry, jogurty. No a problém sa po čase stratil.

Potom som, keď som bola tehotná nebehla na to späť a problém sa vrátil, keď mali deti 2,5 roka, som mala taký zápaľ dutín, že som myslela, že sa zadusím. Deti keď boli úplne malé nič, ale ako 3-4 ročné plus MŠ žltozelené sople. Vyhodili sme kravské mlieko (a to sme ho konzumovali v biokvalite) a nahradili kozím a ovčím a výrobkami z nich, a toto som už dávno nevidela. Netvrdím, že toto ma každý takto, ale veľa ľudí má intolerakciu, ktorá sa testami nepotvrdí, lebo štandardne sa taký test vyšetrení nerobí (píše o tom veľa Mudr. Eleková).

Lampa je určite dobrý nápad, len naozaj, ak sa nejaký problém vyskytuje často, treba pátrať a strava môže byť jedným z nich.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.