Lin 21.10.2022 14:51 Zobraziť v diskusii

Re: Možnosti budúceho vývoja západnej Európy

@Kaktus
Já v tom prvním příspěvku přece psala, že budoucnost je proměnlivá, takže jsem nikde nemluvila o samozřejmosti. A psala jsem i to, že je zajímavé si po deseti letech poslechnout predikci Zaznobina - a porovnat s realitou.
A k tématu kalifátu v západní Evropě ještě přidávám, že tato možnost tu stále je a jen se trochu změnily kulisy. Třeba v Kolíně nad Rýnem už svolává muezin z minaretu ke každodenním modlitbám. A obyvatelstvo západní Evropy už je tak infikované "tolerancí" naprosto ke všemu, že jim je (nebo bude) úplně jedno, jaké náboženství v jejich zemi bude to hlavní.
A Erdo se snaží být zadobře se západem i s Ruskem. Už nyní se mu říká "velký sultán". Ale to tak docela nehraje roli. Hodně záleží na budoucím vývoji. V západní Evropě může vypuknout takový chaos a bída, že obyvatelé přivítají kohokoliv, kdo nastolí pořádek. Turecko má druhou největší armádu v NATO (kdežto tradiční státy jako DE nebo F nemají skoro nic, protože to poslaly na UA). Turecko dokonce může být prostředníkem konsolidace na UA a případného příměří s Ruskem. Je to málo? :)
Tak přidám ještě další trumf a tím je plyn a energie. Důležitá komodita pro budoucnost - a jak už jsem psala - od jejího množství se může v budoucnu odvíjet směnitelnost měn.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.