Rusofil 22.10.2022 18:06 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu a Vesmíre

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

dum povedal/-a: To čo sa tvorilo do pádu, vyhnania s raja, tak tie bytosti sú v iných, pozitívnych svetoch. No majú možnosť sa tu do hmotného " hardwéru" vteľovať a odskúšať si takpovediac "na vlastnej koži" túto formu života.

A ešte chcem dodať, napriek tomu že si myslíš Ogare asi aj Rusofil že mám mylný predpoklad (čo si nemyslím lebo mi presne zapadá do mozaiky), že tú možnosť vteľovať, inkarnovať sa do plodov ľudí na tejto planéte majú aj entity z negatívnych svetov- pekiel, a aj sa to deje. Planéta spoznania dobra aj zla. Inde táto možnosť nie je.

Já bych netvrdil, že máš mylný předpoklad. Ale v Bibli byl vyhnán z ráje Adam a Eva, ale oni byli vytvořeni Hospodinem. Světlí, stvořeny Bohem, nebyli z žádného ráje vyhnáni.

To je diskutabilné, je to trocha ináč. Do vyhnania z raja je v Starom zákone meno Stvoriteľa ,Boh' alebo dvojmenné "Hospodin, Boh". Po vyhnaní,páde je meno už len Hospodin. Svetlí neboli vyhnaní lebo sa nezapojili do odvrátenia, pádu. Žijú v pozitívnom stave a procese bytia. Každopádne vonkajšie, doslovné zmysly svätých kníh vytvárajú všetky rozpory medzi ľuďmi lebo sa nehľadá duchovný vnútorný význam.

Bůh a Hospodin Bůh jsou dvě různé osoby. Mluvil o tom i Zaznobin. Nevím, kolikrát to mám tady opakovat. Jeden stvořil, druhý zformoval. Jeden Stvořil ze slova, druhý k formování potřeboval hlínu a žebro Adama, tudíž genetickou manipulaci. Jen slepý si toho v Bibli nevšimne, že mluví o dvou diametrálně odlišných osobách.
Ještě k hledání "duchovního" významu "svatých" knih. Nic takového tam není. Je to soupis skutečných příběhů, které jsou napsány tak, aby je středověký člověk pochopil. Duchovno si vymýšlejí ti, kdo si neumí některé věci vysvětlit, např. těhotenství panny a pod.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.