Rusofil 22.10.2022 22:07 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu a Vesmíre

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

dum povedal/-a: To čo sa tvorilo do pádu, vyhnania s raja, tak tie bytosti sú v iných, pozitívnych svetoch. No majú možnosť sa tu do hmotného " hardwéru" vteľovať a odskúšať si takpovediac "na vlastnej koži" túto formu života.

A ešte chcem dodať, napriek tomu že si myslíš Ogare asi aj Rusofil že mám mylný predpoklad (čo si nemyslím lebo mi presne zapadá do mozaiky), že tú možnosť vteľovať, inkarnovať sa do plodov ľudí na tejto planéte majú aj entity z negatívnych svetov- pekiel, a aj sa to deje. Planéta spoznania dobra aj zla. Inde táto možnosť nie je.

Já bych netvrdil, že máš mylný předpoklad. Ale v Bibli byl vyhnán z ráje Adam a Eva, ale oni byli vytvořeni Hospodinem. Světlí, stvořeny Bohem, nebyli z žádného ráje vyhnáni.

To je diskutabilné, je to trocha ináč. Do vyhnania z raja je v Starom zákone meno Stvoriteľa ,Boh' alebo dvojmenné "Hospodin, Boh". Po vyhnaní,páde je meno už len Hospodin. Svetlí neboli vyhnaní lebo sa nezapojili do odvrátenia, pádu. Žijú v pozitívnom stave a procese bytia. Každopádne vonkajšie, doslovné zmysly svätých kníh vytvárajú všetky rozpory medzi ľuďmi lebo sa nehľadá duchovný vnútorný význam.

Bůh a Hospodin Bůh jsou dvě různé osoby. Mluvil o tom i Zaznobin. Nevím, kolikrát to mám tady opakovat. Jeden stvořil, druhý zformoval. Jeden Stvořil ze slova, druhý k formování potřeboval hlínu a žebro Adama, tudíž genetickou manipulaci. Jen slepý si toho v Bibli nevšimne, že mluví o dvou diametrálně odlišných osobách.
Ještě k hledání "duchovního" významu "svatých" knih. Nic takového tam není. Je to soupis skutečných příběhů, které jsou napsány tak, aby je středověký člověk pochopil. Duchovno si vymýšlejí ti, kdo si neumí některé věci vysvětlit, např. těhotenství panny a pod.

No, takže práve ten duchovný význam je podstatný. To že o tom hovoril aj Zaznobin ma nijako nevyrušuje. Celý príbeh stvorenia v Genesis je metaforický a braný ľudstvom doslovne. Vnútorný, duchovný zmysel je v tom že Stvoriteľ, Boh , Absolútna Entita započala v určitom bode tvorbu stvorenia (duchovný BigBang) so seba samého a z potreby Lásky a Tvorby . Absolútna Ja som začala tvoriť relatívne ja som, vedomé mysle, duchov, bytosti v pozitívnom stave bytia (v raji) pretože iný stav nejestvoval. Po vytvorení Adama( mnoho bytostí) niektoré z nich neuverili (had) že žijú v pozitívnom stave(v raji) a napriek ubezpečeniam Boha že tomu tak je Eva ( niektoré entity, boží synovia, bohovia, anjeli ktorí padli) aktivovali negatívny stav aj proces (odtrhli plod zo stromu poznania dobra a zla). Následne boli vymrštení do Zóny vymiestnenia mimo pozitívnych svetov , aktivovali hmotný BigBang z kusiska hmoty (vznikol náš viditeľný vesmír) kde započali svoju pseudo-tvorbu a zámerné vzďalovanie sa od Boha s plánom až do totálneho bodu vzdialenia sa. Až tí pseudo- tvoritelia započali genetické experimenty, sumerské formovanie "z hliny" a "evolúciu " tu na tejto planéte ,planéte nula na rozhraní medzi plusovými pozitívnymi svetmi a mínusovými negatívnymi svetmi ktoré boli zatiaľ neobývané no okrem genetických hmotných manipulácii na tejto planéte začali zaplňovať aj prázdne mínusové dimenzie vyfabrikovanými kreatúrami no nie genetickými ale magickými manipuláciami a pseudo- tvorbou. Planéta nula sa začala zaplňovať nielen padlými božími synmi ale aj mnohými dobrovoľníkmi z ďalších pozitívnych vesmírov ktorí sa experimentu odvrátenia chceli zúčastňovať. Osídlili ju a začali sa množiť nie už priamou tvorbou Boha, to už bolo nemožné ale špeciálnym druhom klonovania. Takto sa tie prvotné civilizácie rozmnožovali a okrem toho pokračovali v práci na pseudo-evolúcii s cieľom vytvoriť faunu aj flóru na zemi a neskôr aj ľudského hybridného tvora . Celková duchovná degradácia bol účel.

Otázka: Četls Sumerské tabulky? Podle mě ne. Protože, tvá teorie neodpovídá skutečnosti. Když se Bohové ze Sumerských tabulek ocitli na Zemi, již tady žilo bílé obyvatelstvo. Takže tvá teorie padá.
Ze Sumerských tabulek plyne, že na Zemi žili původně ti, co byli stvořeny Bohem. Migranti z jiné planety poprosili zdejší obyvatelstvo o záchranu a možnost osídlení. Povolení dostali s poukázáním místa, kde se mohli usídlit. Sami si pěstovali obilí, které bylo nevyhnutné k jejich životu. Postupně je tato těžká práce přestala bavit a tak si usmysleli vyformovat otroky, kteří by tuto práci vykonávali za ně.
Tvá teorie neodpovídá žádné ze starověkým bájích a pověstí.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.