Kancelar 23.10.2022 08:54 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

Tak prvy synek sa uz stazuje

https://www.rt.com/russia/565159-ozhelskiy-son-fridman-sanctions/

Sankcionovaný syn ruského magnáta nahráva videoklip "Som Ukrajinec"

Syn Michaila Fridmana Alexander Oželskij obvinil kyjevských "sku**** byrokratov", že ho sankcionovali napriek jeho postoju.

Alexander Oželskij, syn ruského obchodného magnáta Michaila Fridmana, vyzval Ukrajinu, aby zrušila "nespravodlivé" sankcie voči nemu.

Vo videopríhovore na YouTube, nahranom v angličtine, 22-ročný mladík obvinil "sku**** byrokratov" z ignorovania jeho prokyjevského postoja.

"Nemôžem uveriť tomu, že môj postoj týkajúci sa vojny nebol vôbec braný do úvahy. A nemôžem uveriť, že jediným dôvodom týchto sankcií je môj vzťah k inej osobe," povedal Oželskij.

Zdôraznil, že je "zhrozený a urazený" rozhodnutím ukrajinských orgánov z 20. októbra zaradiť ho na zoznam 256 sankcionovaných ruských podnikateľov a ich príbuzných.

Oželskij vysvetlil, že je proti ruskej vojenskej operácii na Ukrajine "od prvého dňa", opustil Rusko hneď po jej začatí 24. februára a neplánuje sa vrátiť.

"Opustil som toho veľa, opustil som svojich priateľov, opustil som svoje podnikanie a opustil som ho, pretože si viac cením svoju slobodu," vysvetlil podnikateľ a prezradil, že teraz žije v Dubaji a namiesto "sku**** vily" býva v byte cez Airbnb.

Oželskij povedal, že sa v minulosti zúčastnil na "proukrajinských protestoch" v Londýne a na niektorých demonštráciách v Rusku a že nechápe, prečo "banda sku**** byrokratov" tieto skutočnosti ignoruje.

"Myslím si, že toto rozhodnutie by sa malo zrušiť," povedal.

Fridmanov syn zdôraznil, že sa považuje za Ukrajinca a "nemôže uveriť", že už nemôže navštevovať svojich príbuzných v krajine.

Oželskij je jediným synom Fridmana narodeného vo Ľvove. V máji sa spolu so svojimi štyrmi sestrami objavil na zozname najbohatších dedičov ruských miliardárov časopisu Forbes, pričom jeho dedičský podiel sa odhaduje na 2,6 miliardy dolárov.

Fridman však už pred niekoľkými rokmi dal jasne najavo, že takmer celý svoj majetok odkáže skôr charite ako svojim deťom.

V marci magnát s hodnotou 13 miliárd dolárov vyhlásil, že sankcie, ktoré západné krajiny uvalili na neho a na ďalších ruských podnikateľov, sú "nespravodlivé" a "zbytočné".

Fridman je na Ukrajine narodeny izraelskorusky obchodnik, zakladatel skupiny Alfa, dokonca bol aj clenom Rady pre zahranicne vztahy (CFR). https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Fridman

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.