Rusofil 23.10.2022 18:21 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu a Vesmíre

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Ogar Valach povedal/-a:
@dum, nechceš a nechceš a nechceš pochopiť. Je to na tebe. Informácie ti boli podané. Tvoja nová teória ťažko obstojí proti našim Védam, ktoré naši predkovia žili po miliardy rokov. Nech sa ti darí v hľadaní istiny.

Ogare, vo Védách je veľa právd ale nie všetko. Máš pravdu, informácie boli podané. Je to aj na tebe. Nie že nechcem pochopiť, akceptujem a rešpektujem presvedčenie vás dvoch, no časť nezapadá do mozaiky skutočností tak to tam nemôžem dať. Nech sa darí v hľadaní istiny aj tebe .

Byl bych rád, kdybys konkretizoval své tvrzení "no časť nezapadá do mozaiky skutočností". Nevím totiž, na co se v studiu zaměřit abych si tvoji výtku mohl potvrdit, nebo vyvrátit.

"proti našim Védam, ktoré naši predkovia žili po miliardy rokov." Po miliardy rokov tu na tejto zemi v ľudskom hmotnom tele nemožné. Vedomie bolo vložené do živočíšneho taktiež vyfabrikovaného tela v čase homo neanderthalensis. Možné to je v prvotných civilizáciách. No tie boli na tak vysokej úrovni že nepotrebovali ani náboženstvá, filozofie, učenia, koncepcie, hypotézy, teórie, tézy. Lebo vedeli pravdu, len zámerne sa chceli od nej vzďaľovať a potierať ju. Všetko vedeli a ovládali (v rámci relativity), samozrejme nie to čo Absolútny. Keď vznikli po čase úpadku už z nedostatku poznania a vedenia Védy tak už od začiatku boli polyteistické takže vyznávali nie Boha Stvoriteľa Otca, ale pseudo- tvoriteľské hierarchické panteóny božstiev. To je základná chyba, resp.zámer a je porovnateľná so starogréckymi, sumerskými, mayskými, inkskými, germánskymi, rímskymi, egyptskými atd. koncepciami . Vaše SAV som si podrobne neprešiel.

Úplně zcestná tvrzení. Tvrdit, že védy byly od začátku polyteistické, je blud.

Dôkaz že neboli. Ďalej teóriu reinkarnácie považujem za nereálnu, za blud ja. Neexistuje reinkarnácia do toho istého stavu, priestoru, planétu. Neefektívna duchovná stagnácia, pseudoevolučný regres.

Vyslechni si Velička, ohledně véd. Dal tam pěkný příklad.
Pokud budou v budoucnu historici vykládat současnou Ruskou praxi oslav 9.května, kde jsou na památnících vytaveny, tanky, nebo dělá, jejich interpretace bude, že se klaněli Bohu Tanku a Bohu Dělu, a z toho by usoudili, že současní Rusové byli polyteičtí.
Je nereálné s tebou vést debatu na toto téma, pokud sis nic z véd nenastudoval a netušíš, co se pod jednotlivými postavami véd definovalo. Máš obrovské mezery ve vědění.

Velička som si vypočul. Základné idey véd poznám, nemám ich naštudované do detailov. Nie je to moja úloha. A neútočím na védy ani na iné pozemské známe učenia, rešpektujem ich, ale predostieram tézy ktoré sú nové, neznáme, logické, mozaikové, intuitívnovhľadové, ale v zásade veľmi starobylé. Takže neútoč lebo je to kontraproduktívne a z mnou predostieraných téz a taktiež z duchovných vnútorných významov napr. Biblie, NZ nevieš a nepoznáš vôbec nič, poznáš len to z ľudských systémov a učení čo už je predostrené na povrchu vo vonkajšku na scéne.

Mohu se zeptat, ze které planety pocházíš?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.