Rusofil 24.10.2022 13:36 Zobraziť v diskusii

Re: Úroveň a hĺbka pochopenia prebiehajúcich celosvetových dejov...

@Sergio povedal/-a:
Niekde na internete som čítal nasledovné :
(ako odpoviete vy, tu na tomto fóre?):
Testovanie úrovne pochopenia plynúcich dejov v ľudskej spoločnosti u členov tejto skupiny, na základe schopnosti vysvetliť pravdivosť tejto otázky-tvrdenia:
Prečo je boj proti zavedeniu digitálnej meny, takým istým nezmyslom, ako  boj Don Quijota s veternými mlynmi?

Zajímavé, že si v otázce zároveň odpovídají. A to směrem, že je to nesmysl.
Pokud si přeložíte slovní spojení "větrné" mlýny do skutečného významu, tak "vítr" v Staroslovanském ponímaní, v našich klasických pohádkách, znamenal vibrace (колебание), vibrační prostředí, kdežto západ chápe prostředí materialisticky.
Tedy západní čtenář Dona Quijota vidí co. Don bojuje proti větrnému mlýnu materiálnímu, který je před ním postaven, tedy matérii.
Zatím co v ponímaní Slovanů Don bojuje proti vibračnímu prostředí, které nás obklopuje, tj. proti tomu, co člověku škodí a jeho snahou je toto nepříznivé vibrační prostředí změnit. U Starých Slovanů se člověk díval na svět z úhlu pohledu energetiky. Jak člověk vnímá energie všeho, co jej obklopuje, v jeho nitru, na Zemi ve vesmíru ve vzájemném působení. Taková směšná poznámka, ale v Česku se mluví, když někdo prdí, že má větry. Nebo : Ucítil, kam vítr vane, Nebo: Kam vítr, tam plášť- pokaždé se mluví o vibracích.
Takže v souvislosti s položenou otázkou bychom si měli ujasnit: je nesmysl bojovat s pro nás nepřátelským prostředím, nebo se nechat jím zcela pohltit? Byla by ještě jedna možnost odejít, ale není kam.
Putin nám dává hezký příklad, využití energie (větru) nepřátelského prostředí v náš prospěch.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.