Rusofil 24.10.2022 16:22 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu a Vesmíre

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@dum povedal/-a:

Ogar Valach povedal/-a: dum povedal/-a: Boh sa inkarnoval do tela Ježiša Krista v židovskom národe. Fyzicky, geneticky bol Žid.

Nemožné.

Toto v krátkosti opakujem. Nie pre tých ktorí neznášajú Bibliu aj tých ktorí striktne neveria v Božskosť Ježiša Krista: Jn 1,1
Na počiatku bolo Slovo, to Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh.
Jn 1,14
To Slovo sa stalo telom a prebývalo medzi nami a my sme videli jeho slávu
Jn 5,37
A Otec, ktorý ma poslal, sám vydal svedectvo o mne. Vy ste nikdy nepočuli jeho hlas, ani nevideli jeho tvár.
Jn 8,19
Nato mu povedali: „Kde je tvoj Otec?!“ Ježiš odpovedal: „Nepoznáte ani mňa, ani môjho Otca. Keby ste poznali mňa, poznali by ste aj môjho Otca.“
Jn 10,38
Ale ak ich konám, aj keď neveríte mne, verte tým skutkom, aby ste spoznali a vedeli, že Otec je vo mne a ja v Otcovi.
Jn 10,30
Ja a Otec sme jedno. Jn 14,6   A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa.

7 Ak ste ma spoznali, budete poznať aj môjho Otca. Odteraz ho už poznáte a videli ste ho.“ 8 Ozval sa Filip: „Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí!“ 9 Ježiš mu povedal: „Filip, toľký čas som s vami a nespoznal si ma? Kto videl mňa, videl aj Otca. Ako to, že teraz hovoríš: ‚Ukáž nám Otca!‘? 10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec je vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám od seba, ale Otec, ktorý zostáva vo mne, koná svoje skutky. 11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec je vo mne! Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte!

V tom případě, proč se o Bohu říká jako o Pánu Bohu (Hospodinu) a ne o Otci Bohu?
Protože buďto mluvím se svým Otcem, nebo Pánem. Tyto dvě role nejsou jedno a totéž. Protože Otec miluje, Pán nařizuje.
Je to pořád o jednom a tom samém. V Bibli se píše o dvou různých entitách O Bohu stvořiteli Otci a o Pánu Bohu Hospodinu formovateli. Hospodin je vlastně hospodář. Není to majitel, je to obyčejný správce majetku někoho jiného. Koho?

Nový zákon je predefinovaný, zmenený, doplnený Starý zákon z pozície pozitívneho stavu - nebies. Písal som vyššie. Otcom nazýval Boha v sebe len Ježiš Kristus. Pána, svojho Boha alebo Pána, vášho Boha alebo Boha keď citoval zo Starého zákona alebo sa obracal k ľuďom. Hospodin sa už v Novom zákone vôbec nespomína. Seba nazýval Syn Človeka. Pán Boh alebo Pán Ježiš Kristus nemá negatívnu konotáciu ako na zemi- zlý pán, pán otrokár, pyšný pán, vyvyšujúci sa pán, buržuj:) atď. Je to čisto pozitívna konotácia ako: stvoriteľ, dobrý pán, múdry pán, láskavý pán, pán s ľudom , spravodlivý pán, nevyvyšujúci sa pán, starostlivý pán (doktor;)), každopádne je Jediný Absolútny, Najvyšší, Stvoriteľ a ostatní len relatívni, s tým nič nenarobíš. Svojmu otcovi daj čítavať hlavne Nový zákon. Starý je písaný z inej pozície .Ak sa cítiš duchovným človekom alebo podobný Bohu, bohočlovekom tak kľudne Boha volaj Otec ak to tak cítiš. Určite nezhrešívykládt š☺

Promiň, ať je jak chce dobrý, ale pořád je to Pán. Samozřejmě, že v Novém zákoně je to již jinak. Protože záměna Boha Stvořitele na Boha Hospodina (Pána) formovatele již proběhla ve Starém zákoně. Dokonce jsem si všiml i manipulaci ve Slovenském překladu, aby si lidé neusmysleli vykládat si to jinak, tak tam byl vsunut název kapitoly "OPIS STVORENIA PRVÉHO ČLOVEKA". Toto v ostatních jazykových mutacích není. Takže je to Slovenské "vylepšení". Aby nikoho nenapadlo, že ten opis se týče někoho jiného, a ne Stvořitele. Taková manipulace pokračuje pak dál. Už se to nedá pokládat za překlad, ale za výklad.
Proč to tak probírám. Teď když žiju u svých rodičů, nemohou již chodit do kostela, tak se dívají na mši v televizi. Většinou v neděli, kdy jim vařím oběd, tak jsem nucen slyšet co se tam říká. Opakuje se tam "náš Pán", Pane odpusť nám atd.
Když poslouchám Českou mši, je tam Hospodin, pokud Ruskou Господи.

Takže ve mších se Bůh nazývá jmény Starého zákona. Slovenské Pán se rovná českému Hospodin a také Ruskému Господи. Takřka nikdy se ve mši nenazývá slovem "Bůh", ale jen těmi názvy, které jsem uvedl. Takže ke komu se věřící modlí? K Pánu.
Myslím, že tento rozpor nechceš vnímat, protože to nabourává tvoji hypotézu.
Čím víc tyto mše poslouchám, tím víc si uvědomuji, jak jsou lidé manipulováni. Je to hrozné.

Ľudia sú manipulovaní všetkými cirkvami a náboženstvami. Určitú božskosť (Trojjediný dogmaticky paškvil!) Ježišovi Kristovi priznáva len kresťanstvo a preto mojej staručkej svokre občas poviem nejaké idey ale nevypinam jej TV či rádio vtedy keď chce pozerať, počúvať omšu. Meno Boha pre túto dobu je Pán Ježiš Kristus, nie Pán, nie Ježiš, nie Kristus ani ináč - či už s tým budeš súhlasiť alebo nie. Nie je tam nič negatívne ani náhodou.Tieto tri slová spolu v pozitívnych svetoch sa zlievajú do jednej nádhernej idey. Len tu sa všetko delí, rozdeľuje, separuje. Ja sám cítim že nie som napr. morálne hodný ho volať Otec.

Je jasné, že jim nic nevypínám. U člověka na prahu devadesátky to nemá význam. Snažím se ale z místnosti odcházet, protože to nemohu poslouchat.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.