Rusofil 24.10.2022 17:02 Zobraziť v diskusii

Re: Úvahy o Bohu a Vesmíre

@dum povedal/-a:

@Ogar Valach povedal/-a:
Už som písal o tom, že negatív (zjednodušene karma) sa vždy musí odpracovať, ale nemusí ho odpracovať ten, kto ho vytvoril. Ako príklad som dával tzv. kolektívnu zodpovednosť počas pandémie, keď tí, ktorí ju prijali, na seba prevzali zodpovednosť za vytvorenie umelého vírusu a obmedzovanie človekov.

Súčasťou obradu v katolíckom kostole je časť, kedy ľudia kľačia, ukazujú na seba a hovoria: "Moja vina, moja vina, moja preveľká vina." Odvolávam. Takto na veriacich ale nevedúcich, prelievajú svetoví satanisti zodpovednosť za všetko zlé čo páchajú a tieto naivné ovečky to budú musieť odpracovať, ak sa tejto zodpovednosti vedome nezbavia.

V katolíckom kostole sa je "telo Kristovo". V evanjelickom sa k tomu ešte pije "krv Kristova". Symbolicky sa veriaci ale nevedúci už stovky rokov podieľajú na kanibalizme. Hlbší význam tohto prečo to robia som zatiaľ neodhalil, preto ak máte nápady (prvé čo vás napadne), sem s nimi.

Tí jedinci čo sa zaoberajú len obradnými, dogmatickými a procedurálnymi aspektmi
uctievania Boha a vôbec však neinklinujú alebo netúžia po poznaní pravdy a aj po jej
uplatňovaní vo svojom každodennom živote napr. prostredníctvom konania pozitívnych
skutkov alebo činov sú duchovne mŕtvi. Obrady sa stali zritualizovanymi. Aj keď predsa pripomínanie si poslednej večere ktorá bola zásadná má určitú mystickú súvzťažnosť.

Toto bych charakterizoval jednou větou. Čert se skrývá v detailech.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.