Lin 24.10.2022 22:01 Zobraziť v diskusii

Re: Úroveň a hĺbka pochopenia prebiehajúcich celosvetových dejov...

Nejsem si jistá, zda ten boj je nesmyslem - jak je napsané v tvrzení.
Digitální měna je vytvořená elektronicky (" v síti") a taky platí jen tam. Není možné ji fyzicky držet v ruce a jít si s ní koupit zmrzlinu. Nepochopila jsem, kdo kdy dal nějaké měřítko pro přepočet mezi fyzickou a digitální měnou - přitom nějaký být musí, protože svou digitální měnu se chystají používat i centrální banky pro určitý druh obchodu (nevím, zda už ji některé nepoužívají).
Fyzické peníze dneska sice do banky odneseme, ale nikdo neví, zda je taky dostaneme zpět. Tím myslím to, že i peníze v bance fyzicky nejsou a většina operací probíhá také virtuálně = že se číslo z jednoho účtu přesune na druhý.
Takže si myslím, že za těchto okolností je velmi podobné mít peníze v bance nebo mít digitální měnu. Obojí totiž, když se vypnou "sítě", jsou nám k ničemu a prakticky neexistují. A i když fyzické peníze držíme přímo v ruce, nikdo nám nezaručí, že jejich hodnota bude stejná za měsíc, za rok.
Z toho plyne, že peníze na způsob digitální měny máme - jen o tom moc nevíme.
Jenže - nelíbí se mi to a byla bych pro, aby peněžní systém stál na něčem jiném. Takhle je to o tom, že pokud se "sítě" vypnou (a může jít i o výpadek díky slunečnímu větru), nemůžete si ani chleba koupit...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.