Dobrodej 26.10.2022 07:59 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Rusko uvedomilo Spojené štáty o svojom pláne usporiadať cvičenie svojich jadrových síl. Novinárov o tom informoval hovorca amerického letectva Patrick Ryder. Podľa agentúry Reuters ale odmietol k cvičeniu, ktoré by podľa očakávania malo zahŕňať testy balistických striel, poskytnúť ďalšie podrobnosti.

„Spojené štáty dostali uvedomenie. Ako sme už predtým zdôrazňovali, ide o rutinné každoročné ruské cvičenie,“ povedal hovorca. „V tomto ohľade Rusko dodržiava svoje povinnosti ohľadom kontroly nad zbraňami a záväzkami, podľa ktorých musí transparentne o cvičení uvedomiť,“ doplnil Ryder.

Ukrajinský portál Defence Express napísal, že sa Rusko chystá tento rok zorganizovať už druhé jadrové cvičenie Grom, ale že jeho termín zatiaľ nie je známy. Predtým ruské sily cvičenia usporiadali vo februári, len niekoľko dní pred ruským vpádom na Ukrajinu. V minulom roku cvičenie nebolo a bolo odložené práve na tohtoročný február.

Hmm, niečo mi hovorí, že Rusi tento krát ukážu svetu čo znamenajú slová ako Avangard, Sarmat, Kindžal, Zirkon alebo Perisviet.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.