popolvar 26.10.2022 13:17 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

@kulich má pravdu, treba si poctivo spraviť domácu úlohu ohľadom kandidátov. Mnohí to iste nespravia (dôvodov je mnoho), ale keďže je to “domáca úloha”, tak cez “prestávku pred hodinou” treba dať “spolužiakom” odpísať…
Čo sa týka starostu a miestnych poslancov, tak v tom mám jasno, tí ľudia sú “po ruke”, takže ich poznám. Horšie je to ohľadom županov a poslancov VÚC. Čo sa týka županov, tak tu treba zhodnotiť aj pràcu aktuálneho župana, a ak sa veci za jeho riadenia pohli správnym smerom, tak treba mu dať šancu, pretože prvé funkčné obdobie je väčšinou o zorientovaní sa. V prípade jeho (aj u neschopných županov) protikandidátov treba jednoznačne posudzovať z hľadiska riadenia a skúseností v komunàlnej či veľkej politike. Vhodnými kandidàtmi sú primátori miest, či starostovia obcí. Nemusíme tých ľudí poznať osobne, ale ich pràca a schopnosti sú očividné - rozvoj alebo úpadok ním spravovaného mesta/obce.
Podobne je to aj s poslancami. Kandiduje veľa starostov - stačí sa len previesť autom po danom volebnom obvode a stav obce hneď ukáže akého má správcu (názor miestnych na starostu tiež nie je na zahodenie). Jasné, že ak niekoho poznàm osobne a spĺňa kritéria, tak mu hlas dám aj keď starostom nejakej obce nie je.
Čo sa týka župana košickej VÚCky, tak tam sú traja vhodní kandidáti: M.S.Soročinová, R.Trnka, V.Záhorčák.
Ja osobne s najväčšou pravdepodobnosťou dám hlas terajšiemu županovi - R.Trnkovi. Každý šěf potrebuje svoj tým. Preto berúc do úvahy vyššie uvedené o pravidlách výberu poslancov, budem voliť koktail poslancov: niečo z ním prezentovaného týmu a zvyšok schopných starostov, či už nezàvislých alebo z koalície SMER, Sme rodina, SNS, Národná koalícia, Život- národná strana, Strana moderného Slovenska.
Nech sa naučia spolupracovať pre dobro komunity bez ohľadu na stranícku príslušnosť.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.