dasa 27.10.2022 14:47 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Putin dal pokyn na spustenie vojenskej ekonomiky
Ruský prezident Vladimír Putin v utorok usporiadal prvé zasadnutie koordinačnej rady
s cieľom uspokojiť potreby ozbrojených síl.

Putin prostredníctvom videokonferencie oslovil 19 členov nového "politbyra", medzi ktorými bol aj premiér Michail Mishustin, 6 podpredsedov vlád, traja ministri a vedúci všetkých orgánov činných v trestnom konaní, a uviedol, že krajina čelí "vážnym výzvam" a ekonomika podlieha "bezprecedentným obmedzeniam", čo si spolu vyžaduje úplnú revíziu mechanizmov riadenia štátu. . . .
Financovanie vnútorných orgánov činných v trestnom konaní, ktoré budú musieť zabezpečiť stabilitu režimu, sa zvýši ešte viac – 1,5-násobne. Článok "národná obrana", kde sú chránené rozpočty ministerstva vnútra, Rosgvardie, vyšetrovacích orgánov a špeciálnych služieb, sa rozrastie na rekord pre celú modernú históriu krajiny na 4, 2 bilióna rubľov.

Zákony umožňujúce vláde presunúť ekonomiku na vojenskú dráhu boli prijaté na jarnom zasadnutí Štátnej dumy. A v októbri, po začiatku mobilizácie, Putin podpísal dekréty o zavedení stanného práva v okupovaných regiónoch Ukrajiny a osobitných režimov v pohraničných regiónoch a dvoch federálnych okresoch.

"Stredná úroveň reakcie" pôsobí na Kryme, v Sevastopole, na území Krasnodar, ako aj v regiónoch Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk, Rostov a "režime vysokej pohotovosti" - v južných a stredných federálnych okresoch (vrátane Moskvy). . .
https://www.moscowtimes.eu/2022/10/25/pravitelstvo-potratit-na-proizvodstvo-elektroniki-v-5-tisyach-raz-menshe-chem-na-armiyu-a25700

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.