Počtář 28.10.2022 08:12 Zobraziť v diskusii

Re: Elon Musk

Protože jsem škodolibý, musím sem dát tyhle 2 dobré zprávy od Elona.
:-)
“VIDEO DNE: Musk přinesl do sídla Twitteru umyvadlo. Zvykejte si, dal tím najevo”
27.10.2022
“Americký miliardář Elon Musk slíbil, že do pátku uzavře dohodu o převzetí internetové společnosti Twitter. Ve středu Elon Musk na svém Twitteru zveřejnil video, kde přichází do sídla Twitteru a nese v ruce umyvadlo. Video okomentovat frází „let that sink in“, což by se dalo do Češtiny přeložit jako „zvykejte si“ nebo „vstřebejte to“. Sám Musk pak dodal, že ten den v Twitteru potkal mnoho zajímavých lidí.”
https://www.e15.cz/video/video-dne-musk-prinesl-do-sidla-twitteru-umyvadlo-zvykejte-si-dal-tim-najevo-1394230
(Umyvadlo nenesl v ruce, ale v obou rukách. Bylo to celkem standardní keramické umyvadlo, žádný lavór, takže dost těžké. Tak těžké, že si ho ještě musel opírat o tělo. Smál se jak jojo:-)

“Musk převzal Twitter a vyhodil vedení”
28.10.2022
“Americký miliardář Elon Musk převzal kontrolu nad internetovou společností Twitter a propustil vedoucí pracovníky. Informovala o tom agentura Reuters, list The Wall Street Journal a další americká média s odvoláním na své zdroje.”
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-musk-prevzal-twitter-a-vyhodil-vedeni-40412944

Poznámky:
i. Musk koupil Twitter za 44 milliard zelených papírků. Dovoluji si připomenout, že dle VVPj je 44 číselnou mírou slova “žrec”. 44 miliard $ je prý 1,1 bilionu Kč. Hmm, taky zajímavý kurz :-)
ii. Mno, nevím odkud se vzal ten překlad sousloví “let that sink in”, ale počítám, že od našich prestitutů. Proto si dovolím udělat vlastní překlad.
sink ~ umyvadlo (je-li slovo sink v roli podstatného jména) nebo potopit se, jít ke dnu, zeslábnout (je-li slovo sink v roli slovesa)
sink in ~ být pochopen, dojít to
let that sink in ~ ”pochopte to” nebo více volněji “aby vám to došlo”
iii. A také nám gratuluji k dnešnímu svátku založení Česko-Slovenska. (Pro hnidopichy: tam není pomlčka, ale spojovník :-)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.