Lin 28.10.2022 20:42 Zobraziť v diskusii

Re: Učiteľ včera a dnes

@Quilgen povedal/-a:
Kdyby mi učitel šáhl na děcka, už by neměl příště čím.

Ale on na ně nesáhl. Tak jsem to aspoň pochopila já. Učitel je jen nechal po škole. Zřejmě v hodině nepracovaly jak měly. S učitelem souhlasím.
A to, že ti rozzuření rodičové šli na pár hodin do chládku? I to má své opodstatnění. Učitel byl braný za úřední osobu a pokud na něj kdo ječel nebo mu vyhrožoval - to se posuzovalo stejně, jako kdyby to takto zkoušel na policajta.
Dneska je to jinak .- ale to ještě neznamená, že je to tak správně. Učitel a rodič by měli být partneři a ne si házet klacky pod nohy. Tím opravdu nechci soudit jedny ani druhé, protože pošahaní liberalisti jsou na obou stranách.
A jen pro obrázek k lepšímu pochopení, co tím mám vlastně na mysli, je můj včerejší "rozhovorový příběh".
Jistý člověk odůvodňoval svou nevychovanost a sobecké jednání tím, že přeci od něj nemůže nikdo čekat nic lepšího, protože - on měl přeci krušné dětství. A takovéto alibistické kecy jsou něco na mě... :s Bože - kdo z nás může říct, že měl idylické dětství, ze kterého si neodnesl žádný psychický šrám?! Obávám se, že takových by na prstech jedné ruky spočítal. Ale jen někteří toho zneužívají jako své "alibi" pro páchání hnusných a odporných činů. Úkolem každého je přeci snažit se aspoň v duchu biblického "co nechceš, aby druzí dělali tobě, nedělej ty jim". Aspoň toto - když už nic víc.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.