dasa 29.10.2022 13:24 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

Ofenzíva našich vojsk pri Uglegare: prvá línia nepriateľskej obrany je zničená

Dnes ráno naše jednotky začali aktívnu ofenzívu pri Ugledare v DPR. Uvádza sa, že letectvo a delostrelectvo spôsobujú masívne útoky na prvú obrannú líniu nepriateľa. Zvyšky ozbrojených síl Ukrajiny boli nútené utiecť z línie a opustiť vybavenie.

Prvý námestník ministra informácií DPR Daniil Bezsonov tiež informuje o úspechoch v smere Donecka.

"Prvá línia nepriateľskej obrany v smere Ugledar v oblasti Pavlovky bola takmer úplne zoraná. Existuje les, kde je nepriateľ zakorenený, ale je aktívne vyhorený našimi Slnkami. Nepriateľ hodil vybavenie na posily, ktoré sú aktívne ničené naším letectvom a delostrelectvom, čo im bráni priblížiť sa k prvej obrannej línii. . . .
Ruský vojenský novinár a dokumentarista, vedúci kancelárie VGTRK na Blízkom východe a v severnej Afrike Jevgenij Poddubny informoval o dôležitosti Pavlovky, v oblasti, v ktorej sa začal prielom, pri poskytovaní ozbrojených síl Ukrajiny.
"Armáda a útočné letectvo ráno pracovali na prvej línii nepriateľskej obrany v smere Ugledar. Neskôr sa k prípadu pripojili ťažké plameňometné systémy "Solntsepek", hlaveň a raketové delostrelectvo.
Ako sa uvádza z poľa, najväčšie straty síl kyjevského režimu utrpeli v oblasti obce Pavlovka, ktorá je juhozápadne od samotného Ugledaru. Práve v Pavlovke je veľká automobilová výmena, ktorá umožnila nepriateľským silám dodať BC a vykonať rotáciu, "povedal Poddubny.Autori telegramového kanála "Strashe Edda" píšu, že sa začala protibitka:
"Naše jednotky začali ofenzívu pri Ugledare. Letectvo a delostrelectvo dali nepriateľovi peklo. Na druhej strane, Khokhol práve pracoval so svojím letectvom na Chervonopopovke. Dá sa povedať, že stretnutie sa začalo. https://rusvesna.su/news/1667039425

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.