Rusofil 29.10.2022 20:05 Zobraziť v diskusii

Re: Učiteľ včera a dnes

Ogar Valach povedal/-a: O bezpečnosť a výchovu detí sa má starať celá spoločnosť. V prvom rade rodičia, v druhom škola, v treťom zvyšok spoločnosti. Na nás je, aby bola spoločnosť zdravá. Toto, čo tu predvádza Quilgen a na moje prekvapenie aj Rusofil, je atomizácia spoločnosti

Škola jako taková, až do Marie Terezie neexistovala. Dostal jsem se k jednomu videu, které popisovalo význam vyšívání u dívek, kreslení, zpěv atd. Všimli jste si, že děti elity studovaly zdánlivě nepotřebné věci, jako dějiny umění, muzikologii, historii, teologii a tp. Děti z nižších tříd se dostaly tak maximálně ke studiu techniky. Ostatní směry vzdělání byly pro ně zavřeny. Sám jsem se hlásil kdysi na archeologii, ale v té době se přijímaly 2 studenti do ročníku a tato místa měli zabezpečeny děti elity.
Školu pro všechny zavedla elita proto, aby měl kdo pracovat v jejich továrnách a zabezpečovat jim servis. Co vidíme dnes? Už se dávno ví, že průmysl jde do kopru, nebude potřeba dělníků, tak dnes se (za přispění neziskovek) vychovávají profesionální analfabeti a tato výchova probíhá ve školách.
Proto jsem napsal, že si nepřeji, aby mé vnuky vychovávala škola. Ta je má naučit číst, psát, počítat a další praktické věci a o ostatní, tj. výchovu se postarají rodičové. Nejraději bych učil svá vnoučata doma, a dcera byla na to připravena, ale pak našla soukromou školu, kde můj vnuk dostane to, co od školy požadujeme. Nebude indokrinován homoagendou a dalšími nesmysly.
Dnešní škola správný vývoj dítěte nejenže nezabezpečí, ale pracuje na degradaci dítěte.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.