JankA 30.10.2022 19:50 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

Karol Farkašovský o "podozrivo podozrivých" voľbách

...Menej úsmevným prekvapením je, že ministerstvo vnútra „zabudlo“ na dobrý zvyk poslať voličom zoznamy kandidátov. Odignorovalo tak celú jednu generáciu starších voličov. A tak sa hromadili dlhé rady pred volebnými miestnosťami. Všetci si totiž museli študovať mená kandidátov priamo vo volebnej miestnosti. Istá pani „rekordérka“ strávila za plentou hodinu a dvadsať minút," vyčíta Farkašovský zamestnancom ministerstva vnútra.

..."Rovnako zaujímavé bolo v televíziách vidieť čudnú suverenitu a čudnú sebaistotu na tvárach županov už pri desať percentnom celoštátnom spočítaní hlasov. Akoby si dopredu boli istí výsledkom. Na môj vkus sa aj oficiálne začali vyjadrovať o svojich víťazstvách veľmi, veľmi zavčasu," nepáči sa Farkašovskému.

Zamerané na Bratislavu
"Sú tu ešte vážnejšie zaujímavosti, ktoré nútia k zamysleniu. Napríklad - Bratislava je známa tým, že je baštou liberálov. Ale :

  1. v časti Staré mesto sa volilo 25 poslancov. Všetci zvolení 25 –ti sú jednofarební Team Bratislava, SaS, PS

  2. v časti Nové mesto sa volilo 25 poslancov. Z nich 23 je jednofarebných Team Bratislava, SaS, PS

  3. v časti Petržalka sa volilo 35 poslancov. Zo zvolených je 32 jednofarebných Team Bratislava, SaS, PS

  4. do bratislavského Magistrátu sa volilo 45 poslancov a z nich 29 je Team Bratislava, SaS, PS

  5. do VÚC Bratislavského kraja sa volilo 53 poslancov a 27 zo zvolených je z Teamu Bratislava, SaS, PS," vymenúva Farkašovský.
    https://www.hlavnydennik.sk/2022/10/30/karol-farkasovsky-o-podozrivo-podozrivych-volbach?fbclid=IwAR3pxlGZtfHNv23-RvbFjBU2QmxJBWBYdKeFE2bw9xVG4sdSuwiRjOshDIE

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.