Kancelar 30.10.2022 21:37 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

Nikto si nekladie nepohodlne otazky, najme: ponukla alternativa skutocnu alternativu alebo len kandidatov, ktorych by ani alternativci nevolili, pretoze o nich mozno ani nevedeli alebo nepovazovali za vhodnych?

Jeden priklad: Miro Heredos, proticovidovy bojovnik, kandidoval rovno za primatora. Nemohol radsej skusit najprv kandidovat za starostu svojej mestskej casti a az potom skusat rovno cele mesto? V Kosiciach je jeden velmi sikovny starosta, ktory keby kandidoval za primatora, urcite by velmi lahko vyhral nad tym pablbom Polacekom. Ale zatial sa drzi skratka a plne sa venuje svojej mestskej casti. Jeho cas este len pride.

Liberalizmus je problem, ale liberalizmus je cely sucasny system, volit proti liberalizmu je vzhladom na pomery nielen u nas prakticky nemozne. Nic netrva vecne, ani tento system tu nebude navzdy a jeho prichadzajuci kolaps vidime na vlastne oci, ale zatial tu este alternativa nieje. Nieje to ako pred `89, ze tu alternativu bolo vidno, nevidno ju zatial nikde v okoli. Jedine co ostava je vnutorna emigracia, ako vravi Ogar, s cim nesuhlasim, tvrdo vnutorne odmietat. Ale sucastou liberalneho systemu su aj volby, volbami sa system neodstrani. Alternativa ak chce uspiet musi zacat v malom a tam kde je. My sme zarodok buducich casov, ako my myslime teraz, v buducnosti bude mysliet vacsina, prehrat nemozeme.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.