Ogar Valach 31.10.2022 13:18 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

Alternatíva vie čo nechce, ale ešte si neujasnila a nezhodla sa na tom, čo chce. Potom to nedokáže ukázať a vysvetliť ľuďom. Ani keby vedela čo a ako chce, nemá dostatočný priestor na prezentáciu, pretože liberálna ideológia sa na ľudí hrnie odvšadiaľ (televízia, rádio, noviny, vyhľadávače, sociálne siete, mobilné telefóny...).

Pripojíte sa s mobilom na internet a bum, hromada najnovších propagandistických správ. Ale keď chcete alternatívu, musíte ju pracne vyhľadávať. Vyhľadáte si tlačovú konferenciu SMERu na YouTube, ale hneď ďalšie video vám začne prehrávať z Denníka N alebo SME. Opačne to ale nefunguje.

Liberáli, ktorí pretláčajú liberálnu agendu sú systémom chránení a podporovaní. Majú dostatok priestoru aj prostriedkov. Buď si ich platí a vychováva Serieš v neziskovkách, alebo im daruje milión zakladateľ Esetu na založenie Denníka N, alebo ich podporí štát, ktorý ma na vplyvných miestach liberálov, napríklad desať miliónov od Igora Matoviča masmédiám len tak (legálny úplatok aby mu dali pokoj), alebo štyri milióny masmédiám na pretláčanie génovej menipulácie, alebo ako napríklad štátny Tipos, ktorý dal pol milióna euro Seriešovej otvorenej spoločnosti, alebo státisíce od Tiposu na pretláčanie génovej manipulácie...

Skrátka, oni sa navzájom podporujú a korumpujú. Pomaličky sa rozliezajú a teraz sú už prakticky všade. Na ústavnom súde, špeciálnej prokuratúre, prezidentskom paláci... Denník N sa zadarmo rozdáva na stredných školách.

Nie sme v situácii Ruska po zvrhnutí cára, kedy sa moc doslova váľala na zemi a čakala kto ju zdvihne. Dnes sú liberáli ukotvení vo všetkých štruktúrach a svoje postavenie posilňujú. Ako tomu chcete čeliť? Ako dlho potrvá, kým pochopíme a zjednotíme sa? A kto to bude financovať? Ani Vladimír Lenin by bez miliónov zo zahraničia nespravil vôbec nič. My budeme mať prostriedky odkiaľ? Máme vlastnencov miliardárov? Máme v rukách jediné relevantné médium, ktoré by k ľuďom prišlo samé a nemuseli by ho aktívne vyhľadávať? A ak by sme aj toto všetko mali, máte čas na zmeny? Bude dovtedy nepriateľ nečinne čakať? Alebo jedinou šancou je čakať na krach systému, teda tvrdšia/tvrdá cesta, o ktorej som písal? Vtedy by síce bola šanca na zmenu, ale ani zďaleka nie istota.

Pekne sa číta, čo píšete, ale na tomto fóre nie sú bežní ľudia, ale mali by tu byť "generáli", ktorí si nepotrebujú a ani nesmú maľovať veci na ružovo, ale potrebujú presné informácie, aby mohli prijať správne rozhodnutia. Ak máme byť my tou zmenou, vidíte to reálne v horizonte najbližších rokov? Alebo musíme prehodnotiť svoje postoje a prístupy?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.