Lavazza 31.10.2022 15:04 Zobraziť v diskusii

Re: Transgender agenda a LGBT

S už to ide, salámová metóda:

https://www.dnes24.sk/rozsudok-aky-sme-na-slovensku-este-nemali-sud-vyhovel-paru-rovnakeho-pohlavia-424507

Zobrali sa v zahraničí, no na Slovensku jednému z nich odmietala cudzinecká polícia uznať trvalý pobyt. Rozhodnúť musel až súd.

Ako informuje portál Sme.sk, dvojica sa tak ešte pred dvoma rokmi obrátila so žalobou na súd. Krajský súd v Žiline im nakoniec dal za pravdu.

Súd potvrdil, že zamietnutím žiadosti v tomto prípade došlo k neoprávnenej diskriminácii na základe sexuálnej orientácie a porušeniu práva na rešpektovanie súkromného a rodinného života a slobody pobytu (bránenie v návrate slovenského občana do vlasti),“ uviedol pre Sme.sk právny zástupca Ruiza Peter Kubina z advokátskej kancelárie Dentons.

—————
Už to tu pomaly začína, pokial nie ste občanom EU, tak je veľmi ťažké získať povolenie k dlhodobému pobytu na SK (teraz sa nebavíme o štatúte utečenca). Potrebujete víza a preukázať prečo tu chcete byt dlhodobo. Brat má za manželku Ukrajinku, vzal si ju 2 roky pred začatím špeciálnej operácie, tak si užil kopec srandy ako občan EU.

Takze otázne je ako vlastne súd rozhodol, je zo nebezpečný precedens, pretože tento judikát sa bude môcť replikovať. Za povšimnutie stojí pravny zástupca, firma Dentons. No a koho firma to je? No predá Lipšica.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.