dasa 01.11.2022 09:25 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

Bröckers: „Největší zástupná armáda, jakou kdy americké impérium mělo“

Článek Marcuse Klöcknera

„Co jiného?“ Takto reaguje Mathias Bröckers v rozhovoru pro NachDenkseiten na otázku, zda vidí na Ukrajině zástupnou válku a poznamenává: „Kdyby šlo ‚jen‘ o krvavé sousedské spory, už by to dávno skončilo, resp. vůbec ne degenerovaný.“ Bröckers, který právě vydal knihu „Od konce unipolárního světa – proč jsem proti válce, ale stále rozumím Putinovi“ , klasifikuje válku na Ukrajině v rozhovoru a říká: „Kuba krize 2.0“ je „probíhá.“ Autor Marcus Klöckner .
Marcus Klöckner: „Pro mnohé začla válka na Ukrajině 24. února letošního roku. Ale byl to opravdu začátek války?“
Matthias Bröckers: „Válka na Ukrajině začala před osmi lety, po násilném, nezákonném svržení vlády
v Kyjevě, kterou velká část obyvatelstva na východě a na Krymu nechtěla uznat a vyhlásila svou autonomii. Konflikt poté přerostl v ozbrojenou občanskou válku, která i přes dohody o příměří a mírovém sjednocení (Minsk 1 a 2) dodnes neskončila. Televizní komik Volodymyr Zelenskyj, který byl v roce 2019 zvolen prezidentem s předvolebním slibem dosáhnout míru, poté otočil o 180 stupňů
a v březnu 2021 vydal dekret o vojenském znovudobytí Krymu a oblasti Donbass.
Namísto mírových jednání byly jednotky přezbrojeny a vycvičeny instruktory NATO a vůdci rasistických brigád Azov byli Zelenským vyznamenáni jako »hrdinové Ukrajiny«. . .

Moskva a Peking budou mít své slovo v multipolárním světě budoucnosti, zatímco EU, která se dusí na amerických objednávkách a přerušuje dodávky energie z Ruska, se vzdává nejen své ekonomické relevance, ale i veškeré suverenity. Německý obchodní model výroby konkurenceschopných produktů pro světový trh s levnou energií z Ruska skončil – a co se stane s EU a eurem, až bude evropská „lokomotiva“ odhozena, si lze snadno představit. Zdá se však, že USA to všechno funguje velmi dobře, prodávají svůj kapalný plyn za šílené ceny, obchody se zbraněmi jsou na vzestupu jako od Vietnamu a úpadek evropského průmyslu eliminuje otravného konkurenta na světový trh.

Jak bude tato válka pokračovat? Co myslíš?

Očekával jsem, že válka bude trvat jen několik měsíců kvůli ruské vojenské převaze, a předpokládal jsem, že budou použity rakety amerického typu „shock 'n awe“. Nedokázal jsem si představit pomalou, zdrženlivou „zvláštní vojenskou operaci“, jakou tehdy Rusko provedlo, ale záměr – co nejméně ničení, co největší tlak na nepřítele a ponechat dveře otevřené pro jednání – byl vyjádřen. pak jasné. Stejně jako skutečnost, že jednání nezabránil sám Zelenskij, ale jeho západní finančníci a dodavatelé konfekce. Ještě v dubnu by bylo možné udržet Ukrajinu v jejích hranicích, které existují od roku 1991, minus Krym a včetně čtyř regionů se statutem autonomie à la „Minsk 2“. Ale s krymským přístavem Sebastopol a kontrolou Černého moře na vrcholu seznamu úkolů Washingtonu a Londýna byla taková mírová dohoda nemožná. A zůstane to tak dlouho, dokud NATOstan tento plán nepohřbí.

S cílenými raketovými útoky 9./10. Po 10. říjnu,
který vyřadil z provozu 30 procent ukrajinských energetických uzlů, nyní Rusové vyhlásili další červenou vlajku a dali jasně najevo, že mohou snadno zatemnit celou zemi. . .
https://www.nachdenkseiten.de/?p=89747

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.