Atom 01.11.2022 14:32 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

Takže kto nás tlači iba : jesť , rozmnožovať a dominovať ?

U kořene všeho je mravnost, což je i odpověď. Stoupat vzhůru (ve smyslu rozvíjet svůj potenciál) vyžaduje úsilí na osvojování znalostí a dovedností. Většina populace jak ji znám se vozí po skluzavce (instinktů - napětí a pak uvolnění), a vnímá to tak, že to je život (mě to nudí, pokud je to jenom tohle), nemá to směr (nudí to nejenom mě ale i mnoho dalších - pro většinu z nich byl životní směr nahrazen jalovým pseudo-cílem hromadění.

Takže teď jsme v situaci, kdy hromadění bude blokováno (populace bude chudnout), co to s obyvatelstvem udělá uvidíme - je to příležitost.

Lidé se nezmění bez tlaku prostředí. Odhodlaných je minimum a to minimum je nuceno nastavit takové podmínky, které budou hnát dav v korytě božího záměru, než část davu pochopí, že je potřeba tím korytem projít z vlastní osobní iniciativy. Tím chci říci, že dav ještě dlouho zůstane davem a HNR poskytuje těm, kteří chopí vedení davu v korytě Božího záměru lepší informace než těm, kteří stádo ženou do záhuby. Neměníme dav, ale sebe a dav příkladem a pak už tlak prostředí někoho vybere, kdo se dostane na čelo podle morálky a etiky všech zúčastněných. Krizové doby se vždycky vyznačovali uvolněním sociálních výtahů, jakmile začnou docházet zdroje půjde vše k lepšímu, už nepůjde předstírat (nebude to mít kdo zaplatit).

To je počáteční, přechodová fáze, nahrazení stávajících řidičů za kvalitnější, s tím že noví řidiči začnou tvořit kulturu, která bude ne-davo-elitárnía pak parazité postupně vymizí, jako slepá větev vývoje nebo se transformují na symbionty.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.