Počtář 02.11.2022 02:41 Zobraziť v diskusii

Re: Jine dejiny

Rusofil povedal/-a: Také se v Řečtině nevyskytuje písmeno "ш", které je na mozaice.

Okecávání může přesto pokračovat.
Pokud bychom vycházeli z toho, že byla použita výhradně velká písmena, bylo by možné říct, že jde o písmeno psí “Ψ”, jehož některé glyfy prakticky nemají nožičku.
V případě těchto mozajek ale spíše počítám s anomálií, tj. že jde o >malé< písmeno omega, čili “ω”, které se čte jako “o”.
Protože se na mozajce vyskytuje nápis “Agamemnon” na 5. hodině vně kruhu v první mozajce, čili “A Γ A M E M N ω N”. Poslední 2 znaky jsou pod tou dvoubřitou válečnou sekyrou.

Ale znovu připomínám moji tezi

Počtář povedal/-a: Ve finále by to mohla být i řečtina.
Avšak já počítám s tím, že řečtina byla odvozena ze Staroslovanské bukvice.
Na rozdíl od oficiálního narativu, který fabuluje, že naopak řečtina je (jedním ze) zdrojů Bukvice resp. tzv. Cyrilice.

To by počítám znamenalo praktickou >grafickou< nerozlišitelnost řecky psaného textu od textu psaného ve starém Slovanském písmu. Šlo by pouze o to, který jazyk je zapsaný týmiž písmeny, což by vyplynulo až ze zvukového čtení.

Rusofil povedal/-a: Takže žádní Římané.

S tím taky souhlasím. Římané neexistovali v tom smyslu, že nejde o národ. Jde o obyvatele města Říma, které založili Slovanští tzv. Etruskové čili ve skutečnosti Rasenna (𐌀𐌍𐌍𐌄𐌔𐌀𐌓), resp. Rasena, případně Raśna (𐌓𐌀𐌔𐌍𐌀). Žel, tak dlouho tolerovali všelijaké migroše, až se králem stal cizinec a oni se stali minoritou ve vlastním městě - něco jak zrovna teď probíhá třeba v Londýně. Později byl Římanem zván určitý typ obyvatele stejnojmenné mnohonárodní říše. Něco jako tzv. “Američané”.
No a kdoví jak podobně to bylo či nebylo s těma tzv. “Řekama”.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.