dasa 02.11.2022 09:34 Zobraziť v diskusii

Re: Fursov

FURSOV o poslední světové válce, kde Schwab prohraje a Čína zvítězí, o "nejhorších"

podmínkách SVO a o tom, kam přijdeme

Prognózy ruského politologa a publicisty Andreje Fursova.

00:26 Pro mnoho expertů dnes plánovací horizont spočívá na hrozbě jaderné války. NATO provádí cvičení "jaderného odstrašení", Duda žádá Ameriku, aby rozmístila arzenál v Polsku, Zelenskyj požaduje "preventivní údery", Rusko varuje před "špinavou bombou" Kyjeva, Západ ji smete ze stolu. Dojde k tomu všemu k jaderné válce, k poslední světové válce?

02:01 Tváří v tvář takové hrozbě je svět připraven nejen sledovat konfrontaci mezi Ruskem a NATO, ale nějak se "znovu shromáždit"? Konec konců, Borrellův Západ vykresluje ostatním chmurný obraz: "EU je úžasná zahrada a zbytek světa je džungle"?

05:33 Na nedávném summitu Konference o interakcích a opatřeních na budování důvěry v Asii v Astaně pronesl běloruský prezident frázi: "Je čas Asie." A klíčovým hráčem v regionu je dnes Čína. Po kongresu se Si Ťin-pching bude zabývat "blikající" Asií, nebo bychom neměli očekávat ostré pohyby z Pekingu?
07:00 Ve své knize "Modlící se kudlanka orgasmus" poukazujete na "bioekotechnofašismus". A není to jen covid. Je to také deindustrializace veškeré světové produkce, kterou vidíme v Německu, které je odříznuto od energetických zdrojů. To znamená, že Schwab a spol. uspěli hodně. A co nefunguje?

11:08 Nedávno vědci z Bostonské univerzity zkřížili jeden z fragmentů kmene "omikronu" s úplně prvním virem z Wu-chanu a dospěli k ultravysoké nakažlivosti a smrtelnosti 80%. Není "zlatá miliarda" metaforou?

14:10 V Astaně, když se ho novináři ptali, "zda něčeho litujete", Putin odpověděl, že toho nelituje a že kdyby operaci nezahájil nyní, "dostali bychom totéž o něco později, jen za horších podmínek pro nás". Jaké "nejhorší podmínky" měl ruský prezident na mysli?

15:53 Když lidé slyší od úřadů, že existovaly jednoznačné důvody pro zahájení vojenské operace, chci znát podrobnosti – jaké jsou důvody, proč by nemohli jinak?

16:59 Jak jaderná hrozba, tak vážné morální dilema, které je nevyhnutelné, když se bratrské národy střetnou v krvavém boji, přivedly některé k nejvyšší jasnosti, druhé k hrůze a třetí k hlubokému vnitřnímu zážitku. Je to místo, kam směřujeme? Jak bychom měli žít? Bude vše při starém? Existuje jasné pochopení "obrazu budoucnosti"?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.