Sherhi 02.11.2022 14:13 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

@Lavazza povedal/-a:

ondrej82 povedal/-a: ukázali tieto voľby. Ukázali to, že nielen drvivá väčšina kandidátov, ale aj voličov žije mimo reality

Áno, ukázali mimo iného aj to. S tým sa dá súhlasiť. Vacsina kandidátov ani netusi aká je legislatíva upravujúca územnú samosprávu, kompetencie a pod. Natozto hovoriť o znalostiach riadiť a vedieť čo sa vo svete deje a prečo.

Ale ukázali najmä to, aki sú ľudia zmagoreni a rýchlo zabúdajú. Toto indivíduum vyhralo voľby v Trenčíne. Pozrite sa na tu aroganciu - to kde sme, aby som ja vysvetľovala svoje dôvody nedať sa ockovat? To čo je za nátlak?!? Nemam žiaľ iný formát:

https://t.me/miroheredos/491

Celkom dobrá analýza o Stubniaka. Ako Herodoš rúbali vysoko, to iste, mal skúsiť niečo menšie pre zaciatok. Ale toto je kľúčové, ostatne som to konštatovala už aj vyššie:

Od 17 min, konkrétne Vallo, cca 3 min. Cele video je o analýze volieb.

Heredoš je pre drvivú väčšinu lokálnych voličov nikto, ďalší nováčik, ktorý len sľubuje, že niečo spraví (viď môj príspevok vyššie: Vallo UŽ robí, niečo, aj čo netreba, ale robí) a keďže kradnú všetci (také sú všeobecné skúsenosti) tak to z rovnice vypadáva. Vallo je de fakto PS (neviem či je aj člen) a tá strana či už oficiálne alebo nie má ľudí (kádre? v našom ponímaní asi nie, sprostí ale nie sú), ktorými vie rýchlo obsadiť (nie len) vedúce pozície.
Darmo sa Štubniak hádže o zem (nedal poslanca, čo znamená, že nezvládol osloviť ani svoju ulicu/rodinu, kandidoval cez nejakú stranu, neviem či vyzbieral na jeho obec potrebných tuším 500 podpisov, toľko aj potreboval hlasov na posledné miesto). Očividne nepozná nepriateľa tak neviem ako ho chce poraziť. Navyše zle prečítal situáciu, mal kandidovať za starostu, boli by len dvaja a bol by viditeľnejší...takto bol len jeden, tak načo tam vôbec ísť? U rodiny na dedine kandidoval tiež len jeden, do 7 členného zastupiteľstva 7 za SMER a 3 za SNS. Nebola žiadna kampaň, nič, načo aj, v danej obci nebolo na výber (takto to bolo v mnohých obciach, celkové dáta neviem či niekto bude agregovať ale priemerný počet kandidátov nebol ktovie aký keď si preklikám zopár náhodných obcí na webe ŠÚSR).

"Celkom dobrou analýzou" by som to jeho video nenazval. On ako aj mnohí iní sa rozhodol "hejtovať" priemerného voliča, ktorý súčasný systém neovláda, je preňho komplikovaný a nedokáže ani správne zvoliť pár ľudí na 4 až 6 papieroch v 2 obálkach (v alternatíve sa často volá po možnosti kandidovať nezávislým do NRSR, viete si predstaviť v praxi ako tam priemerní Slováci pretáčajú tie lajstre papierov aby našli konkrétnych ľudí? Alebo by to bolo elektronicky, čo je ešte horšie z hľadiska transparentnosti?). Riešenie ale nie je takýchto ľudí hejtovať a tlačiť do toho aby si to viac študovali, to je ako povedať chudobným ľuďom aby už prestali byť chudobní.

S jedným súhlasím so Štubniakom a to v tom, že softwarom sfalšované to asi nebolo, kto sedel v komisii alebo dohliadal na voľby vie čo sa dá a nedá robiť. Stále existuje ten papier, ktorý by mal sedieť s databázou, v týchto voľbách nebola voľba poštou. Jednoducho volili tí, ktorí nechodia na 4 dni zapaľovať sviečky po celom Slovensku, ktorí boli motivovaní aj kvôli počasiu ísť voliť a platné hlasy boli tých, ktorí zvládli spárovať obálky a papiere (mimochodom u nás najprv informovali o troch urnách, neskôr bola len jedna pre mestskú časť a magistrát a manželke omylom dali dve obecné obálky a nikto si to nevšimol, ona ich upozornila) - takže cca 10% zúčastnených voličov nezvládlo tento IQ test. Poznám ľudí, ktorí si kvôli rodine nepospali a dohliadali na priebeh v jednej obci, kde sa aj vďaka nim budú voľby opakovať, akosi sa tam zatúlalo pár hlasov navyše pre konkurenčného kandidáta ako prišlo ľudí voliť. Takéto niečo sa bude diať vždy aj pri papieri, bude to len o tom ako si to lokálne kto ustriehne (morálna úroveň aktérov).

Čo sa týka Trenčína skúsim takto. 1. dávka 58,85% - 32 546 ľudí. 2. dávka 56,20% - 31 081 ľudí. 3. dávka 36,27% - 20 057 ľudí. 4. dávku má len 135 ľudí. Prišlo tam voliť cca 17 tisíc ľudí a získal cca 12 tisíc hlasov. Aj keby boli čísla očkovaných prestrelené (neviem ich nijako overiť) hoc aj o +100% oproti reálu stále je to 10 000 ľudí s treťou dávkou. Vadia takým ľudom jeho reči? Možno by sa našiel nejaký vzťah medzi týmito údajmi alebo nie, možno vakcíny súvisia s nejakým technologickým programovaním/kontrolovaním, ezoterikou/dušou atď... ak áno tak môžeme mať problém.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.