Rusofil 02.11.2022 14:58 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

@kulich povedal/-a:
@Sherhi to nie je hejtovanie, ale konštatovanie faktu. Nemožno čakať doma, kto mi aký leták pošle. Rovnako ako sa nemožno zaujímať o politiku len raz za 4 roky. Ani ja nemám čas a napriek tomu sa o veci zaujímam. Inak to nejde. Čo kritizujem je neustále vyhováranie sa na externé faktory, ktoré tu budú vždy. Ked nebudú cinknuté voľby, bude niečo iné. A ešte aj keď volby dopadnú dobre, tak sa nájde dostatok ľudí, ktorí ich ofrflú. To frflanie, to je brzda.

Tady bych s tebou nesouhlasil. Lidé mají dostat hlasovací lístky do schránek, aby si je mohli doma v klidu prostudovat a eventuelně také upravit - zakroužkovat. Viděl jsem ten chaos na vlastní oči. Nechtěl jsem věřit svým starým rodičům, že jim hlasovací lístky do schránky nedorazily.
Tak se ani nedozvěděly, že v našem obvodu kandidoval SMER s hlavním kandidátem Kaliňákem, který chtěli volit. Ke všemu nějakou náhodou se jim do schránky nedostaly ani reklamní letáky SMERU a tak volili z těch, o kterých věděli. Nemůžeš chtít po skoro devadesátiletých lidech, aby hledali na internetu, kdo u nich kandiduje, když internet jsem jim nechal zavést před týdnem.
Aspoň jsem jim přehrál video a názorně vysvětlil, kolik a jaké barvy dostanou obálky a kam jaký lístek, jak upravený mají vložit. A pak aby si ještě nespletli barvu urny. Přiznám se, že bylo vynaloženo hoodně energie, aby se z voleb vyklubal ten chaos. Toto by nevymysleli ani Pat a Mat a to už je co říct.
Jak to, že nikdo ze stran neprotestoval proti takovému zmetku, jakými tyto volby byly. Ukázat prstem na voliče, jako na domnělého viníka, je pláč na nesprávném hrobě.
Já, jako nestranná osoba, občan jiného státu mohu objektivně připravenost repspektive nepřipravenost voleb posoudit jedním slovem - HANBA!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.