Ogar Valach 02.11.2022 22:13 Zobraziť v diskusii

Re: Vízie budúcnosti, predpovede a proroctvá

Kancelar povedal/-a: Tych moznych buducnosti musi byt nekonecne mnozstvo, preto ak niekto hovori, ze bude tak a tak, tak som na tazkych pochybach. Ak by buducnost bola len jedna, znamenalo by to, ze nemame ziadnu slobodnu volu a viacmenej len sledujeme co sa deje, co aj ked sa mozno nezda, tak sa nedeje.

Ideš z extrému do extrému. Nekonečné množstvo možností teoreticky je, ale prakticky je len niekoľko pravdepodobných možností vývoja. Tie pravdepodobné sme spoločne vybrali svojimi rozhodnutiami a (ne)činmi v minulosti. Proces je to dynamický, preto ani pravdivé predpovede nemusia vyjsť, pretože sa môžeme zmeniť my sami a preskočiť na inú vetvu vývoja udalostí. Kvantová fyzika hovorí, že ak pokus pozoruješ, zmeníš jeho výsledok už len samotným pozorovaním. Ak vieš o nepriaznivom vývoji budúcnosti, môžeš ho zmeniť, alebo ho dokonca zvrátiť.

Koniec sveta tu už mal byť v podobe nejakej katastrofy alebo zotročenia ľudstva. Lenže sme sa polepšili a teraz je už istý nástup Zlatého Veku. Otázka znie kedy, ako a kto všetko sa do neho dostane.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.