Xyht 03.11.2022 09:41 Zobraziť v diskusii

Re: Vedecko technický progres Ruskej civilizácie

Zaujme vás :

Zázrak – sen přeměněn ve skutečnost. Rusko vynalezlo energetické jaderné perpetuum mobile které dokáže „navěky“ dodávat extrěmně levnou energii
21. října 2022

https://cz24.news/zazrak-sen-premenen-ve-skutecnost-rusko-vynalezlo-energeticke-jaderne-perpetuum-mobile-ktere-dokaze-naveky-dodavat-extremne-levnou-energii/

z diskuse pod článkem:

Trochu přibrzdit prosím!!! Je těžké zjistit koho vlastně myšlenka množivého reaktoru prvně napadla - zřejmě někoho z projektu Manhattan, kdy se za války v USA soustředili nejlepší vědci světa, aby vytvořili atomovou bombu. Některé země se pokoušely tuto geniální myšlenku rozpracovat.
Pokud je to tedy Rusko, tak má dnes v rukou tuto vynikající technologií reaktorů, která má zřejmě skvělou budoucnost. Perpetuum Mobile to samozřejmě není, autor článku použil známá slova jen jako přehnané přirovnání, aby zdůraznil jak fantastická je tato technologie a že se stala realitou - v kontrastu s tak zvanou nukleární fuzí, kterou vědci slibují už od 50 let, ročně se za výzkum utrácejí miliardy dolarů a nikde nic. Důvod je, že nukleární fuze pro výrobu energie je NEMOŽNÁ, funguje pouze ve vodíkové bombě. Celý obor nukleární fuze je velký podvod - jde o velké peníze kdy "vědci" doslova dojí vlády zúčastněných států.
Viz Former fusion scientist on why we won't have fusion power… — disq.us
Zpět však k původnímu článku: Má to jeden háček - dalo by se říci přímo HÁK:
Rusové zřejmě propracovali tuto technologii reaktorů do detailů, a bude je možno běžně nabízet a instalovat a znamená to skvělou budoucnost pro Rosatom.
Žel je zde něco, co možná Rusové vyřešeno nemají:
Jde o problém zahrávání si s plutoniem!!!
Bude asi politicky téměř nemožné rozšířit tuto technologii do států světa, které nepatří do nukleárního klubu - tedy klubu těch, kteří vlastní a vyrábějí atomové zbraně. Dalo by to totiž těm ostatním do rukou plutonium v čistotě a množství, které by snadno umožňovalo vyrobit ATOMOVOU BOMBU. Čili tato fantastická technologie nebude pro každého - bude pouze pro tradiční hráče nukleárního klubu, kteří jsou vázáni všemi těmi smlouvami o nešíření atd.. Nikdo jiný tuto technologii nesmí obdržet!!!

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.