ondrej82 05.11.2022 21:59 Zobraziť v diskusii

Re: Komunálne voľby a voľby do VÚC

@jozi povedal/-a:
Podobná obec je Kamenná Poruba, okr. Vranov nad Topľou. "Špecifická minorita" je tam vo väčšine, už hádam aj 2:1 (aj keď podľa výsledkov sčítania to nesedí, lebo mnoho sa ich hlási k slovenskej národnosti). V 2014-tom si Rómovia jednotným hlasovaním zvoli starostu spomedzi svojich. V 2018-tom sa bieli nepoučili a rozbili sa medzi 5 kandidátov, takže opäť to vyhral Róm. V týchto už boli kandidáti iba dvaja - úradujúci rómsky starosta a jeho biely protikandidát. Keďže ten Róm si to u svojich posr...babral, boli to práve Rómovia, kto tentokrát (v rámci akejsi kmeňovej vojny) zvolil bieleho starostu...

v tejto obci ešte minorita nemá prevahu, aj keď na tom "usilovne" pracuje. V tejto obci bol najväčší problém roztrieštenosť majority a osobné antipatie. No a toho využila miestna minoritná "politická" skupina a dala tam svojho kandidáta na starostu a na poslancov. To sa zopakovalo 2 krát a až teraz to pochopili. Tento problém je však omnoho hlbší a k jeho prehlbovaniu prispievala a prispieva aj debilita a arogancia bielych starostov a starostiek.
Neviem ako to beží v iných okresoch, ale v tomto je nutné minoritných starostov deliť na 2 skupiny. 1 skupina sú starostovia z osady. Tých verbuje miestna minoritná "politická" skupina a tí starostovia fungujú ako biele kone. 2 skupina sú starostovia so vzdelaním (min. maturita) a nie sú z osady. Tí sa väčšinou opierajú o podporu súčasných politických strán a fungujú samostatne. Čiže aj v tej Žehre to ľahko mohol byť boj dvoch znepriatelených klanov (skupín).

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.