Quilgen 06.11.2022 10:22 Zobraziť v diskusii

Re: Islám a kultura v muslimských zemích

Rusofil povedal/-a: Přestaň mě poučovat ty nedouku.

Tohohle týpka znám a poslechl jsem si několik jeho přednášek.
Mluví o politickém Islámu a má pravdu do toho bodu, kdy mluví o nástroji konkrétně používaném GP nebo NeoCony na vytvoření Chalifátu v Západní Evropě nebo vyvolávání nestability kdekoli po světě.

Avšak v kontextu všech muslimů jsou jeho výroky na úrovni omezených primitivů za Západu nebo z Říše Římské. Je to pořád to samé... Řím byl "to město na kopci". Ten "maják civilizace". Zbytek světa je temný a nebezpečný a všude jsou barbaři. Proto musíme mít vysoké zdi a hlavně zamčené brány.
"Barbaři před branami". Je to stejný Rasismus/Kulturní šovinismum, který ze Západu udělal to, co je dnes.

@Lena a @Rusofil měli by jste si přečíst základy sociologie (myslím, že v 2. a 3. díle hlavně se o tom mluví) a vážně se nad sebou zamyslet. Myslím, že si neuvědomujete ten globální proces ve své plnosti a jeho důsledky. Myslím, že si neuvědomujete na jaké straně s KSB stojíte :wink: .

  1. Globalizace a větší spojování v celky a integrace jsou objektivně do budoucna nevyhnutelné.
  2. I KSB chválí a souhlasí s některými věci z Šaríi (i já) a obecně muslimské kultuře. Ne v tak velké míře jako je Šaría a určitě ne ve všem, ale například to, že by se ženy měly "slušně oblékat". To je pro zjednodušení zahalení od kořene krku po kolena. Dále také oddělená výchova a vzdělání chlapců/mužů a dívek/žen a to až v podstatě do maturity. (Muži budou vychovávat a učit muže a ženy zase...)

Jako jaká je vaše představa ? To chcete muslimy a Islám vyhladit ? Chcete na nich páchat genocidu ?
Pokud ne, tak jediná zbývající věc, je integrace. Multipolární svět podle Putina je přesně tato cesta.

To neznamená, že podporuji imigraci a že by se Blízký Východ měl nastěhovat do Evropy. Jak jsem řekl, musí si projít svým "osvícenstvím a reformací", ale dříve či později "si k sobě musíme najít cestu".

Rusko je už integruje v Čečensku a Dagestánu (mimo jiné) a problémy jsou a bude to ještě na desetiletí, ale je to dobrý počátek.
Jako důkaz úžasného výsledku bych předložil společný boj Čečenců, Rusů, Kozáků a kdejakých "kmenů" z celé RUSI na jedné straně jako bratři.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.