Quilgen 06.11.2022 17:03 Zobraziť v diskusii

Re: Islám a kultura v muslimských zemích

Rusofil povedal/-a: Ty ses ještě nepodíval na to video, které jsem ti tady dnes ráno dal, že ne?

Jak jsem už řekl, viděl jsem už několik přednášek pana Billa Warrena.
Po snad 10 přednáškách 11. změní co ?
Bububu Muslimové. Mluví o Politickém Islámu ne o nábořenství, tedy nástroji používaném elitami.
Běžní muslimové tohle z pravidla neřeší.

Mám sice lepší věci na práci, ale "udělám ti radost".

    1. minuta mluví a době temna a o středověku.
      Když pominu to, že se stačí podívat do vlákna https://ksbforum.info/discussion/112/jine-dejiny#latest
      kde je celý tento koncept nejednou rozporován, tak hned potom ukazuje obrázky Muslimské expanze.
      Jsou špatně. Ta expanze nebyla tak rychlá.
  1. 5:36 - tohle je o dost později než po 25 letech.

  2. Připomínám, že i v KSB je napsáno, že Muhamad byl posel boží a že to byl 2. pokus boha po tom, co Ježíš "selhal" => GP převzal řízení a vytvořil Historicky zformované Křesťanství, které ovládl pomocí církve. To že se to šířilo je přirozené. KSB se taky šíří. To že to bylo dobýváním, bylo v té době nejspíše jediná možnost => události odpovídají mravnosti lidí. Všechny ty území byly nefunkční, zkorumpované a prohnilé. Jak jinak by taky "banda barbarů na koních" mohla položit 2 impéria ?!

  3. kolem 10. minuty má hezký obrázek s rozšířením Islámu a bitvami
    To je celé moc pěkné... a také zavádějící. Co kdybych dal obrázek s rozšiřováním Římské říše a jejími bitvami. Nebo Křesťanství a jejími nájezdy a křížovými výpravami.
    Mimo jiné je to také zavádějící v tom, že on Nic neví o válečnictví a armádě. Většina těch "bitev", hlavně těch na začátku nejsou bitvy, ale nájezdy. Jako kočovné kmeny dělaly běžně nájezdy jeden na druhého. Kdyby udělal podobnou mapku na Americké Indiány nebo kmeny žijící ve Střední Asii nebo v Oblasti Dálného Východu (mongoly apod.), tak by to vypadalo skoro stejně.
    (Hlavně ty "námořní útoky". Chalifát v počátcích neměl "loďstvo". Byli to muslimští piráti, pokud to byli vůbec muslimové.)
    Toto tedy neříká nic o Islámu, ale o jejich kultuře kočovných nomádů. Až později se začal opravdu formovat stát a jeho pevné struktury a to v podstatě až v době Osmanské říše. Janik to byly "bandy".

  4. 13:30 "Zničení klasického světa". To je v podstatě lež. Ten už zničili Křesťané. "Univerzita" v Řecku byla uzavřena Východo-Římským císařem kolem roku 500 ?! (nepamatuji se přesně) a ještě před tím rokem byla křesťanskými fanatyky vypálena knihovna v Alexandrii (v Egyptě).
    Celý ten "klasický svět" padl tak lehce k nohám muslimů právě proto, že už byl mrtvý.

Mimochodem, tuhle přednášku si vzpomínám, tohle jsem viděl, když to bylo nové, takže před těmi X lety. Jeho 1. Přednáška u nás a Konvička ho myslím pak i citoval...

  1. "Zločiny Islámu".
    K tomu jsou 2 věci
    1) To byla v podstatě tehdejší norma všude po Evropě i v Asii; Vikingové, křižáci, ...
    2) Princip "Dej hlupákovi modlit se a samou horlivostí si hlavu o zem rozbije".
    (Někoho aspoň napadlo používat kobereček... něco mi říká, že kvůli čistotě je to jen naoko...)
    3) Když Jeruzalém dobyli muslimové, udělali z nemuslimů podřadné občany, pořád občany.
    Když do dobyli Křižáci povraždili všechny.. i křesťany.

Dále to jmenuje hodně dat a čísel. To je opět zavádějící, protože neuvádí žádné porovnání.
Nemluvě o tom, že mluví i o zabitých v bitvě nebo zotročených po bitvě/válce.

Ano, za ty staletí to byly stovky tisíc mrtvých a miliony otroků. Když nad tím GP převzalo řízení a Elity byly hamižné, tak je jasné, kudy se co bude ubírat...
Ale v porovnání s historií, to není nic, co by příliš vyčnívalo z obecné normy. Když se na ty období a místa podíváš, tak kde kdo dělal kde co.

Tady je třeba číslo k porovnání (jsme mezi 15. a 17. minutou). Tak si k těm číslům postav kolem 50 000 Římanů zmasakrovaných v podhůří alp, hned jak je Hannibal přešel a 70 000 zmasakrovaných Římanu u Trasimenského Jezera v 2. Punské válce.
Nebo Třeba právě Římany. Odhaduje se, že Gaius Julius Caesar, za svých zhruba 10 let Konsula Říma a správce TransAlpské Gálie (období, kdy dobyl celou Gálii) pobil asi 1 mil. Galů a asi 3 mil. jich zotročil.

Za to mohl Jupiter ?! :smiley: (Římský bůh)

  1. Celá ta časová linka kterou postavil má jeden zásadní problém Islám byl celou dobu nástroj. Nebyla tam kontinuita žádného státního celku, jednotné církevní organizace (na rozdíl např. od Křesťanství) ani jiného spolku. Jediná kontinuita je nástroj (Islám) a pak ten kdo ho řídí, GP.
    (Viz. ti Arméni => cíl GP noví židé)
    V podstatě to samé dělala Inkvizice a conqistadoři a dost možná i ve větších číslech, ale Křesťanství ti nikdo neobviňuje... (Ničení národů a jejich kultury.) Je pravda, že misionáři, byli mnohem fikanější.
    Zatím co Islám bylo kladivo, tak Křesťané byli skalpel. (obecně řečeno, oboje se uplatňovalo všelijak)

    1. minuta Islámský historik se chlubí svými úspěchy ... a ? Kdo by se nechlubil ?
      Opět je třeba se na to podívat tak, že to byla nepřátelská frakce a dosáhla ve svém boji úspěchu.
      Dále je třeba se taky ptát, a to už je podruhé zde, proč 2 velká impéria, kdy to Byzancké mělo dokonce obrovské námořnictvo, jen tak padla v boji proti "nevzdělaným barbarům z pouště a stepi" ?!
      Římská Republika čelila v 2. Punské válce mnohem horší situaci a nejen že přežila, ale zvítězila a Kartágo porazila. Následně se stala velkým mocným impériem. Kde je rozdíl ?!

Ještě dodám k tomu, že Evropa byla "kulturně izolovaní". Izolovali se sami. Čínský císař, Japonská Shogun i Činghis Chán s Evropou (vladaři) a Papežem chtěli navázat diplomatické vztahy a jeden z mongolských vládců, když byla ještě Horda opravdu HORDA chtěl vést společnou "křížovou výpravu" proti muslimům. Evropani ale neměli zájem. Proč by se bavili s "barbary"...

Evropa "Kolektivní Západ" vždy obhajuje svou nadvládu v historii (kolonialismus apod.) a i dnes argumentem "silnější pes mrdá" a "my jsme ti nejlepší", ale když někdo "mrdá" je, tak ouvej, zločiny proti lidskosti. Evropani dostali od Muslimů proto, že byli nemorální, slabí, prohnilí a sebestřední.

V době Osmanské říše Francouští důstojníci dělali "poradce a instruktory" sultánově armádě ve válce proti Habsburkům.

    1. minuta, tady to i přiznává, prodávali jeden druhého do otroctví. Za co ? Evropa má úrodnou půdu Arabi s těmi pouštěmi moc ne. Evropa měla nerostné bohatství (v té době ještě), Arabi ne. Evropa měla všechny předpoklady k tomu aby se efektivně ubránila, stejně tak Byzanská říše, když na ni Muslimové vyrazili z Arabského poloostrova.
    1. minuta a tady s ním zásadně nesouhlasím.
      Islám nemá se zánikem Klasické kultury a společnosti nic společného, protože ta zanikla (kvůli křesťanským fanatikům) tak +-100 let před Mohhamedem.
      Křesťanství bylo navždy změněno, ale mnohem dříve a pod taktovkou GP. Islám byl jen kladivo... další nástroj pro další krok v tomto procesu změny pod taktovkou GP. Nebo to mohl být také boží nástroj, pokus o nápravu zkaženého křesťanství. To už se asi přesně nedovíme.
    1. minuta Bylo to ostudné co Křesťané udělali.
      Křižáci udělali několik "chyb" :smiley: Kde jsem to už jen slyšel ?! :smiley:
      "Collateral Damage anybody ?!"
      Rusové => zločiny proti lidskosti
      USA => "Chyby"
  1. 31.-32. minuta další falešné porovnání
    Jak už jsem napsal, muslimové dělali nájezdy (jako každý kočovný národ v té době) a ty tam taky zahrnul. Evropané pod hlavičkou vladaří zorganizovali několik výprav, které měli přímý dobyvačný charakter a cíl. Proto je jich na mapě tak málo.
    Navíc je třeba říci, že on tam ukázal všechny výpady (co se vlezly na mapu) Islámu, ale ukázal Křesťanské výpady jen proti nim. Co křížové výpravy proti Slovanům ? Co boje mezi sebou ne kolonizační výpravy ? Ta celá mapa je zavádějící.
    Ta jeho otázky "morální ekvivalence" to jen korunuje.

  2. Když pořád mluví o Dhimís "polootrocích". Co byli poddaní v Křesťanské Evropě ?
    Nebyli náhodou to samé, v některých ohledech u hůře ?
    Dhimí museli platit extra daně a měli menší práva. To poddaní v Evropě taky.
    Poddaní však museli ještě pracovat na panském, Dhimi ne.
    Poddaní "patřili" pánovi (šlechtici), Dhimi ne.
    Poddaní se z toho s podstatě nemohli nijak vykoupit (až na výjimky),
    Dhimi prostě konvertoval a bylo to.
    (To v praxi byl taky problém, rpotože po pár stoletích bylo v Chalifátu hodně Dhimis a Jizia byla tučná dotace do pokladnice, tak tu konverzi pak začali v praxi omezovat => pokles morálky a odklonění od Koránu a teoreticky i od boha. Brzy poté padl Chalifát.)

  3. 34:14, to popisuje i středověkou Evropu, vlastně to bylo u muslimů lepší viz bod 13.
    Šlechtici zde taky pořád valili a dělali si nájezdy na vesnice a znásilňovali "děvočky".

    1. minuta
      Porovnává Zlatou dobu Bagdádu a pak začne mluvit o Nobelových cenách. Díra 600 let ?! To má něco společného ? :smiley: To je "argument" jak dělo...
      Dnešní zaostalost muslimského světa v nemalé části vychází z kolonizace Západními kolonizátory, ale také místní kulturou.

Mimochodem tady souhlasím s Arabskými filozofy. Měli pravdu. Neexistují "přírodní zákony", protože by omezovaly Alláha (Boha). Když si to přeložíme a ujasníme, tak se to shoduje s KSB. Podstatou vesmíru není Energie, Hmota, Prostor a Čas jak učí Západní věda, ale Trojjedinost Materie, Informace a Míry a to co vnímáme jako "přírodní zákony" je manifestace Vesmíru/Boha ve forma s jakou jsme schopni interagovat. Oni to možná špatně vyložili, ale měli v podstatě pravdu.
Mimochodem ty zločiny s těmi "horami lebek" ve Španělsku, které dělali Muslimové dělali i Mongolové ve Střední Asii a Indii (Tehdejší Perské Arábii a okolí => +- od Iráku po Dhilí). A dělali to v mnohem horší formě.

    1. minuta, muslimové byli nevzdělaní => jo no jako většina planety...
      Kolik kočovných kmenů na planetě umělo číst a psát v 10. stol. nebo i 15. ?! :smiley:
      Opět problém kultury a ne Islámu. Ten je právě aspoň naučil číst a psát. A naučil to široké masy.
      Křesťani učili prosté lidi číst bibli ? Dlouhá staletí ne.
    1. minuta - Moderní terorismus
      Ano, NeoConi využívají wahabisty, které vytvořila Britská rozvětka na "špinavou práci".
      Víte o tom, že existují i budhističtí fanatici a teroristi ? Všem se dá vymýt mozek, ale Muslimové jsou už hold osvědčený nástroj + Islám je v zemích kde se to dělá jednodušeji (chudé země s nízkou kulturní úrovní).
    1. minuta
      Jihád 1400 let a jen 12 dekád (120 let) míru.
      Kolik dekád míru bylo v Evropě za posledních 1400 let ?
      Když k tomu připočtu i koloniální války => války Evropanů kdekoli po světě,
      tak mám pocit, že ani jedna dekáda.
  1. 42:40 Nepřetržité Násilí je norma, proč ?
    No, proč AngloSasosvé ? :smiley: Pokrytectví lvl 9999

    1. minuta.
      Tady pěkně ukazuje tu manipulaci, jak "někdo" dopsal další texty.
  2. Bylo by zajímavé zjistit důvod rozdílu mezi Korány Mecca vs Medina.
    Podvrh GP ? Bůh si řekl, že když to nejde po dobrém půjde to po zlém ?
    Kdo ví ...

  3. 48:30
    Ten graf je zavádějící v tom, že neukazuje časovou osu rovnoměrně, ale její postup se různí.
    Navíc to že jedno nahradí druhé je logické.

    1. minuta
      A kolik zabili Křesťané ? Kolik zosnovali "morů" a vzájemných válek konkistadoři ?
      Kolik Číňanů zemřelo v opiové válce (a na následky opia) ?
      Opět nemáme zde porovnání jen čísla z jedné strany.
      Neříkám, že to nejsou strašná čísla, ale historie celého lidstva je dost strašná...
    1. minuta
      A nebo je to prostě zmrd a vymlouvá se na náboženství, jako kde jaký jiný baraba.
  4. 52.-53. minuta Politický Islám.
    @Lena @Rusofil Tady to máte. Sám to říká. Problém je Politický Islám ne Muslimové !
    Tedy nástroj GP a některých Elit v muslimském světě.
    Saudi, Katar a další systematicky islamizují Západ (a nejen ten). Platí to a posílají tam imámy.
    Vedou politiku jako se často vedla i ve středověku apod.

Nic z toho nevyvracím, ale to jsou Saudi, Katar a podobní z té oblasti.
Např. Kyrgistán nebo Indonésie s tím nemá nic společného. Taky muslimské státy.

Problémy Politického Islámu jsou problémy tvořené GP, NeoCony a lokálnímu muslimskými Elitami v Kataru, Saudské Arábii, apod. To že se ty problémy projevují po celém světě i v jiných muslimských státech neznamená, že se ty státy na tom podílejí. Jsou obětmi ne pachateli.
Většina dnešních muslimů, jsou podle wahabistů "odpadlíci".
(A abych nezapomněl náš starý známý Erdoan. Ale ten to nedělá pro Alláha a víru :D )

    1. minuta. Západ Islám omlouvá a je komplic
      No ne asi, když ho částečně řídí a NeoConi si myslí, že je to super nástroj a budou ho moct řídit dál i v době, kdy ovládne jejich země :smiley: .... NeoConi....
  1. zbytek
    Muslimové mají máslo na hlavě, jako každý.
    Mají dost "hnoje, který musí vykydat", jako každý.

Nepopírám, že imigrace je problém a jsem proti ní.
Muslimové jsou lidé jako každý jiný, ale ti, kteří jsou aktivně věřící (a to je menšina) a jsou řekněme ortodoxní, si budou muset projít katarzí a "osvícenstvím".
Doktrína, že Korán je perfektní a neměnný... se bude muset změnit :smiley:
Tohle bude tuším jeden z úkolů KSB a integrace Ruského Světa tohle století.

Kurwa, 4h sledovat a rozebírat hodinové video... už nechci, tak moc jsme nepracoval ani na výšce...
Tohle jsi @Rusofil e asi nečekal, :smiley: že rozeberu a celé to v podstatě (v tom tvém pojetí) vyvrátí, místo abych přešel na "tvou víru".
Každopádně si myslím, že jsem většinu argumentů stejně jako jeho teorii docela dobra argumentačně vyvrátil, i když si myslím, že ani on není takový fanatik jako vy dva s @Lena . On mluví o Politickém Islámu ne o všech muslimech. Problém je, že on (a bohužel ani vy ne) nevidí, že jde o nástroj GP a ne důsledek kultury a světonázoru většiny muslimů. Tam bych se s ním pak shodl.

Každopádně tady svým nastavením nahráváte GP a kdejakým elitám, protože oni nechtějí mír celosvětového Islámu, ale ideálně 2 bloky, které jsou oba totalitní a oba agresivní a proti sobě ve stavu studené války. V tomto scénáři Jeden Klero-fašistický Muslimský a 2. by byl třeba Klero-Fašistický Křesťanský. Pokud by padl celý Křesťanský svět, tak by ho nahradil Totalitární "ráj" Čínského Dělnictva a zase by zápolil s Klero-Fašismem řízeným z Iránu.
Problém je, že tohle už taky vykolejilo a neslouží nikomu aby jste se to snažili vykopat z hrobky, kam se to snaží Putin pohřbít.

@Lena @Rusofil Mimochodem, pořád jsme mi nedali odpověď na mou otázku, tak vám ji sem dám, ať ji nemusíte hledat.
{
1. Globalizace a větší spojování v celky a integrace jsou objektivně do budoucna nevyhnutelné.
2. I KSB chválí a souhlasí s některými věci z Šaríi (i já) a obecně muslimské kultuře. Ne v tak velké míře jako je Šaría a určitě ne ve všem, ale například to, že by se ženy měly "slušně oblékat". To je pro zjednodušení zahalení od kořene krku po kolena. Dále také oddělená výchova a vzdělání chlapců/mužů a dívek/žen a to až v podstatě do maturity. (Muži budou vychovávat a učit muže a ženy zase...)

Jako jaká je vaše představa ?
To chcete muslimy a Islám vyhladit ? Chcete na nich páchat genocidu ?

(Pokud ne, tak jediná zbývající věc, je integrace. Multipolární svět podle Putina je přesně tato cesta.)
}

Tak jak si to tedy představujete ?

PS: Tohle bylo vlastně fajn ,zase jsem si připomněl jak hluboko šahá Západní šovinismu v některých ohledech a to i podvědomě. Taky mě to přivedlo na několik starých a stále se mi vracejících myšlenek o civilizaci jako objektu a subjektu a také o jejich vývoji a úpadku a nakonec o té Západní a té naší a dnešní situaci. A také o Islámu.
Na to budu muset napsat vlastní vlákno (a asi ne jen jedno), ale teď ne to nemám čas, takže nejdříve za týden nebo k tomu sednu o Vánocích.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.