Kancelar 06.11.2022 18:40 Zobraziť v diskusii

Re: Pandémia, epidémia, očkovanie a génová manipulácia

Tak toto sa oplati precitat cele: https://www.dailymail.co.uk/health/article-11386139/Pfizer-announces-two-one-vaccine-Covid-flu.html

Spoločnosť Pfizer oznámila vakcínu dva v jednom proti Covidu a chrípke, ktorá, ako dúfa, zvýši znížený záujem o obe očkovania.

Spoločnosť Pfizer testuje novú vakcínu, ktorá očkuje proti Covidu a chrípke v situácii, keď sa obe očkovania prijímajú len veľmi pomaly.

Prvý pacient dostal vakcínu "dva v jednom" tento týždeň, keď sa začali klinické skúšky. Celkovo sa do štúdie zapojí 180 pacientov.

Nová injekcia spoločnosti Pfizer je zameraná na variant Omicron a jeho odnože, ako aj na štyri chrípkové kmene.

Konkurenčný výrobca vakcín Moderna tiež testuje vakcínu zameranú na Covid a chrípku, ako aj trojitú injekciu, ktorá imunizuje aj proti RSV (Respiračný syncyciálny vírus = prechladnutie).

Očakáva sa, že žiadna z nich nebude pripravená na tohtoročnú chrípkovú sezónu, ktorá je už teraz najhoršou za viac ako desaťročie a zvyšuje tlak na nemocnice.

Využívanie aktualizovanej bivalentnej posilňovacej vakcíny v USA zaostáva a prihlásila sa len hŕstka Američanov, ktorí majú na ňu nárok.

Počet záujemcov o očkovanie proti chrípke sa tiež znížil, pričom v súčasnosti sa očkuje o 18 % menej ľudí ako v tomto období minulého roka.

Spoločnosť Pfizer zarobila na pandemickom návale vakcíny Covid a v minulom roku dosiahla zisk 21,98 miliardy dolárov. Viac zarobila len spoločnosť Novartis, ktorá stojí za mnohými liekmi proti rakovine.

Farmaceutický gigant pracuje aj na očkovacej látke proti RSV, ktorej účinnosť u dojčiat sa včera zvýšila na 80 %.

Spoločnosť Pfizer odhalila, že tento týždeň bola v rámci štúdií fázy 1 podaná injekcia prvému pacientovi.

Cieľom týchto testov je zabezpečiť bezpečnosť a účinnosť vakcíny a určiť najlepšiu dávku.

Nová vakcína však bude musieť prejsť ďalšími testami, kým sa bude môcť zaviesť na celoštátnej úrovni.

V rámci štúdie bude v USA zaradených 180 ľudí vo veku od 18 do 64 rokov, ktorí budú sledovaní šesť mesiacov a porovnávaní s kontrolnou skupinou, ktorá vakcínu nedostala.

Od všetkých účastníkov sa vyžaduje, aby dostali aspoň tri dávky vakcíny Pfizer Covid alebo základnú sériu plus posilňovaciu dávku.

Hovorca spoločnosti Pfizer pre DailyMail.com uviedol, že sa neplánuje vyvinúť túto vakcínu, aby nahradila štandardnú dvojdávkovú injekciu Covid.

Annaliesa Andersonová, vedecká riaditeľka pre výskum a vývoj vakcín v spoločnosti Pfizer, uviedla, že technológia mRNA sa "dobre hodí" na boj s inými vírusmi.

Spoločnosť Pfizer je veľmi hrdá na našu pokračujúcu prácu na skúmaní jej potenciálu chrániť proti chrípke a Covidu v jednej kombinovanej vakcíne," povedala.

"Myslíme si, že [to] by mohlo zjednodušiť postupy imunizácie proti týmto dvom respiračným patogénom, čo by mohlo viesť k lepšiemu využívaniu vakcín proti obom chorobám.

"Dokonca aj s existujúcimi vakcínami proti sezónnej chrípke je záťaž tohto vírusu na celom svete veľká a každoročne spôsobuje tisíce úmrtí a hospitalizácií.

V súčasnosti sa vakcína proti chrípke zavádza každý rok s cieľom posilniť imunitu proti vírusu u tých, ktorí sú zraniteľnejší.

Vedci však očakávajú, že očkovanie Covidom bude tiež potrebné každoročne, čo podnietilo snahy o ich kombináciu, aby sa predišlo potrebe dvoch vakcín.

Na jeseň tohto roku začala vláda USA zavádzať aktualizovanú bivalentnú posilňovaciu vakcínu, ktorá je zameraná na varianty Omicron BA.4 a BA.5.

Prijímanie vakcíny je však pomalé, keďže po viac ako mesiaci od zavedenia sa prihlásilo len 22 miliónov z 226 miliónov oprávnených osôb, čo predstavuje 10 %.

Zdravotníci obviňujú z nízkeho záujmu o očkovanie všeobecný pocit, že pandémia Covid sa skončila.

Očkovanie proti chrípke tiež zaostáva - v tomto roku bolo zatiaľ rozdaných 128 miliónov očkovacích látok v porovnaní so 156 miliónmi v tomto čase počas prvej zimy pandémie, čo predstavuje 18-percentný pokles.

Včera sa ukázalo, že jej experimentálna vakcína proti RSV bola vysoko účinná a znížila riziko hospitalizácie u dojčiat o 80 percent.

Nová vakcína proti RSV od spoločnosti Pfizer s 80 % účinnosťou dáva nádej preťaženým detským nemocniciam

Spoločnosť Pfizer oznámila, že jej experimentálna vakcína proti RSV je vysoko účinná - čo je zábleskom nádeje pre rodičov a lekárov.

Farmaceutický gigant oznámil, že jeho očkovacia látka dokáže znížiť riziko hospitalizácie u detí do šiestich mesiacov veku nakazených sezónnym vírusom.

V prípade schválenia by išlo o prvú vakcínu proti RSV, ktorý každoročne zabíja 100 až 500 detí mladších ako päť rokov a hospitalizuje približne 58 000 detí.

To by mohlo byť záchranným lanom pre nemocnice, ktoré sú v súčasnosti zahltené nezvyčajne vysokým počtom prípadov tohto vírusu, za čo môžu lockdowny, ktoré potláčajú imunitu detí.

Vakcína sa podáva tehotným ženám na konci druhého až tretieho trimestra tehotenstva. Očkovanie počas tehotenstva umožňuje, aby protilátky prešli do placenty a poskytli ochranu plodu.

Štúdia spoločnosti Pfizer zahŕňala 7 400 tehotných žien v 18 krajinách, ktoré buď dostali dávku experimentálnej vakcíny, alebo placebo.

Spoločnosť Pfizer očakáva, že svoju žiadosť o schválenie Úradom pre kontrolu potravín a liečiv dokončí do konca roka 2022, čím by mohla získať federálny súhlas ešte pred začiatkom ďalšej sezóny respiračných infekcií.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.