Ogar Valach 07.11.2022 14:21 Zobraziť v diskusii

Re: Z knižnice KSB - Od antropoidnosti k ľudskosti

@Sergio povedal/-a:

Ogar Valach povedal/-a: Kde GP nevznikol? U Slovanov....

Tá istá otázkaľ: Odkiaľ viete ze u Slovanov "GP", nevznikol? ... KTO VÁM TO POVEDAL? .... Na Níle vznikol "TO GP" len tak? .. ze ich tam bolo veľa? ... ok. Ak je niekde "tlacenica" vyberám najschodnejsiu cestu, 1idem tam kde nie je tlacenica (napr. ku Slovanom ako píšete😉). Jednoduche a efektívne riesenie ...ale oni to tak neriesili (ked dalej tvrdite ze u slovanov GP nie je 😉) takze pre nich to zjavne problem ta tlačenica nebol?
Takze znovu ČO RIEŠI GP? aký PROBLEM? ...ak niekto tvrdí GP toto, GP tamto, GP hento , tak tuto otazku musí mať tvrdiaci zvládnutú...

V stručnosti verzia KSB. Kňazi v Egypte, ktorí stáli za faraónom si všimli, že pri Níle vznikajú roztržky, pretože je tam veľa ľudí na malom priestore a každý teda musí bojovať o svoj priestor pod slnkom s inými. Museli hľadať spôsoby, ako riadiť (manipulovať) spoločnosť. Časom si uvedomili, že to, čo je pri Níle, bude raz na celej Zemi a kto prvý príde s vlastnou globalizáciou, ten bude riadiť planétu a všetkých ľudí na nej. Začali spoločnosť riadiť (manipulovať) za týmto účelom. Vznikol globálny prediktor.

U Slovanov podľa KSB žiadna globalizácia nevznikla, pretože tam nebol taký sociálny tlak kvôli dostatku priestoru pre všetkých. Podľa mňa sa jedná o omyl, pretože naši predkovia mali globalizáciu, ale diametrálne odlišnú od globalizácie podľa GP. Zhrnul som ju v téme Míny a nedostatky KSB. Stručne, rozvíjať sa každý u seba doma a nezasahovať do vývoja ostatných.

Ako na to VP ZSSR, autor KSB, prišiel? Zase len stručne, zadali si otázky a nezávisle na sebe viacerí priniesli rovnaké vysvetlenia, takže boli z ich pohľadu pravdepodobne správne.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.