Lin 07.11.2022 14:27 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ukrajiny

@Quilgen povedal/-a:
Znepokojujúce správy z Chersonu:
Dá se to nějak potvrdit ?

Nenašla jsem nic z toho, co by potvrzovalo "situaci blízkou anarchii". Spíš jde zase jen o ukrovbrosy. Např, v posledních dnech "zaručená zpráva" na sítích o "obrovských ztrátách" v řadách námořníků 155. brigády. Chlapci navíc měli mrznout a hladovět - a hynout po tisících ve zbytečných bojích. Nic z toho není pravda - dneska se potvrdilo, že to byl "vbros".
Mám tu větší rozbor situace, ze které vyplývá, že vše jde normálně. Ano, ukři se snaží různě útočit, ale jde spíš o "otravné pruzení" = nejde o žádný nástup, útok. Ocituji:
„Neexistují žádné pokusy ukrajinské armády zahájit ofenzívu a prorazit frontovou linii. To, co se nyní děje, není ani aktivní průzkum, ale otravná palba a pokusy škodit v malých skupinách a to malých částí bez obrněných vozidel¨- na autech. V posledních dnech došlo pouze k jednomu vážnému útoku neúplné praporové skupiny, dvě roty, posílené tanky, se pokusily přejít do útoku ve směru Krasnolimanskij, ale pokusy byly neúspěšné. Ozbrojené síly Ukrajiny nyní operují v podstatě ve velmi malých skupinách, provádějí výstražnou dělostřeleckou palbu.“
https://vz.ru/news/2022/11/7/1185662.html?utm_source=smi2
Zde mám ještě zprávu o situaci dnes ráno přímo z Chersonu - a taky říká, že jde o "vbrosy".
https://politikus.info/v-rossii/147980-situaciya-v-hersone-na-utro-07112022.html

Na závěr zase "něco", co vypovídá o charakteru ruského vojáka. Tento chlapec v zákopu je z dronu nejen filmován, ale jsou na něj shazované granáty:
https://t.me/RVvoenkor/31254
A zde poslanec Dumy Borodaj zjišťuje, jaké měl štěstí. Jeho auto jen těsně minulo francouzskou protitankovou minu:
https://t.me/RVvoenkor/31302

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.